HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 17:19

“Fındığımızı yok pahasına sattırmayın!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık fiyatı için 150 TL'den aşağısını kabul etmediklerini söyledi.
“Fındığımızı yok  pahasına sattırmayın!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun “Ordumuzun ana geçim kaynağı ve 1700 kilometre uzunluğundaki Karadeniz kıyı şeridinin tamamının ortak ekonomik değeri olan fındıkta rekolte çalışmaları başladı. Hasat yaklaşıyor ve fındık taban fiyatının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden birini oluşturan fındık uzun yıllardır değerini bulmuyor. Fındık üreticileri üretimden çekiliyor, fındık ile geçimini sağlayan iller yoğun göç veriyor. Fındık 4 milyar dolar değerindeki ihracat potansiyeli ile 8 milyon insanımızın geçimini doğrudan etkiliyor. Böylesine devasa bir sektöre ihanet ediliyor, alan bazlı desteklere 10 yıldır artırılmıyor, üreticinin sorunlarına duyarsız kalınıyor. Üreticilerimizin ve ülkemizin yüzünü güldürecek tek çare var o da fındık taban fiyatını ekonomik gerçekliğe uygun bir seviyede belirlemek.

Gübre ve Mazot Yüzde 1000 Arttı!

Bu alanda en temel veri enflasyon oranı. Fındık üretiminin en önemli girdi maliyetlerini oluşturan gübre ve mazotta son 5 yıl içerisinde yüzde 1000’e varan artışlar gerçekleştiği halde fındık fiyatları enflasyonun çok altında kalan oranlarla artırılıyor. 

Geçmiş yıllardaki deneyimlerimize dayanarak iktidarın gerçekçi bir fiyat belirlemeyeceğini biliyoruz. Tekrar uyarıyoruz 150 liradan aşağı bir rakamı kesinlikle kabul etmiyoruz. Dünyanın en büyük fındık üreticisi olarak fiyatları yükselterek gelirlerimizi artırmamız gerekirken fiyat düşürüp başka ülkeleri fındık pazarına ortak ediyoruz. Yabancı firmalara, yabancı ülkelere hizmet etmeyi bırakın, geçen yıl fındık ihracatından elde ettiğimiz 1.8 Milyar doları, 3.5 milyar doların üzerine çıkartmayı öneriyoruz! Üreticinin çağrısına kulak verin, bu güzel ülkeye bir iyilik edin fındığımızı yok pahasına sattırmayın!” dedi.  





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler