HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Temmuz 2024 Salı Saat: 14:47

BAŞKAN KARLIBEL “GELİN VE ORDU’YU YAŞAYIN!

Frankfurt Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği’nin gerçekleştirdiği “7 Bölge 7 Mutfak “ etkinliklerinin “Karadeniz Zirvesi”ne katılan, (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel katılımcıları Ordu’ya davet etti.
BAŞKAN KARLIBEL “GELİN VE ORDU’YU YAŞAYIN!


Frankfurt Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği’nin gerçekleştirdiği “7 Bölge 7 Mutfak “ etkinliklerinin “Karadeniz Zirvesi”ne katılan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel katılımcıları Ordu’ya davet etti.
Bir dizi ziyaretler kapsamında Almanya’ya giden OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel ve Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak Frankfurt Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği’nin gerçekleştirdiği “7 Bölge 7 Mutfak” etkinliklerinin “Karadeniz Zirvesi”ne katıldı.
Etkinliğe, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Eğitimci Mehmet Şaşmaz, Eğitim Ateşesi M. Fatih Kılıç, THY Frankfurt Bölge Müdürü Serkan Binyar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Muhittin Şimşek, çeşitli ülkelerin (Brezilya, Kolombiya, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve İspanya) Başkonsolosları ve diplomatları, Türk/Alman STK temsilcileri, bölgedeki ‘Türkçe ve Türk Kültürü’ öğretmenlerinin görevli oldukları okulların müdürleri ayrıca işadamları katıldı.
Programda, Ordulu fotoğraf sanatçısı Mehmet Şenocak’a ait Ordu fotoğrafları eşliğinde konuşmasını gerçekleştiren Başkan Karlıbel; “Kalkınmada yeni trend küçük ölçekler yerine havza anlayışı ile birlikte büyümek. Bu bağlamda bugün yaptığımız bu etkinlik çok anlamlı. Doğası, tarihi ve yaşam biçimi benzer Karadeniz’i bir bütün olarak değerlendirerek ve pazarlayarak büyümek gerektiğine inanıyorum. Ama yine de önce bir Ordu reklamı ile giriş yapmak istiyorum. Şu anda ekranlarda dönen resimler Ordumuzun cennet lokasyonlarından sadece birkaçı. O yüzden diyoruz ki Ordu gelinecek ya da geçilecek şehir değil yaşanacak şehirdir. Havaalanı ile Akdeniz – Karadeniz otoyolu ile ulaşımı kolay şehirdir Ordu. Türk Cumhuriyetlerine ve Rusya’ya kısa bir deniz yolculuğu kadar yakınız. Dünyada Sabah denize girdiğiniz koylardan sadece bir saat sonra yaylalara ve doğa sporlarına ulaşacağınız çok az kent vardır. 60 yıldır perdelerini kapatmayan tiyatrosuyla, şık ve özgün mekanlarıyla, güvenli sokaklarıyla size ev sahipliği yapmaya hazırız.” dedi.
Karlıbel; “ Değerli konuklar; Hz. Adem elmayı ısırdığından beri insanoğlunun yemeğe karşı bir zaafı olduğu aşikar. O gün bugündür görüntüsü tadı içeriği cazip tüm yemeklerin peşinden koşuyoruz. Bugünde burada yemeğin ve sofraların birleştiriciliği altında bizim oraların tatlarıyla buluştuk. Dünyadaki yeni akım sıfır atık, bölgesel ve sağlıklı mutfak. Bu açıdan Karadeniz çok şanslı. Hele Ordu Onlarca doğal ot ve deniz ürünleriyle bölgenin gastronomi merkezi olmaya aday konumdadır. Tarih boyunca var olan kadim mutfağımız bölgemize yerleşen Gürcüler, mübadele ile gelen Mübadiller ve Muhacirlerle zenginleşmiştir. Yemek yaratıcılık demektir. Elinizdeki mevcutla en yoğun tadı en doyurucu menüyü bulmaktır. Yemek paylaşmak demektir, sofrandakini bölüşmek azı çok eylemektir.” diye ifade etti.
Kentimizin tüm güzelliklerini ve ürettiğimiz tüm lezzetlerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız diyen Başkan Karlıbel; “ Gelin; Anabasis’teki onbinlerin dönüşünü Cotyora’da yaşayın… Argonotların Altın Postunu Yason’da arayın… Pont Kralı Mitriditas’ın Kybele’sini gün batarken izleyin… Türkün tarihini Orhun yazıtları kadar eski Esatlı Yazıtlarında okuyun… Gelin ve sizinle kirmitimizi, galdirik, meloğcanımızı, löbyemizi, karagözümüzü, iskorpitimizi paylaşalım… Kısaca gelin ve Ordu’yu yaşayın.” İfadelerini kullanarak katılımcıları Ordu’ya davet etti.




Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, KARLIBEL, “GELİN, VE, ORDU’YU, YAŞAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler