HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 15:07

HİSARCIKLIOĞLU OTSO ÜYELERİNİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

(TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı (OTSO) ziyaret ederek üyelerle istişarelerde bulundu.
HİSARCIKLIOĞLU OTSO ÜYELERİNİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı (OTSO) ziyaret ederek üyelerle istişarelerde bulundu.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler çeşitli açılış, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak Ünye ve Fatsa Oda Borsalarını ziyaret eden Çiçek ve Hisarcıklıoğlu daha sonra Altınordu’ya gelerek Ordu Valiliği ve Ordu Ticaret Borsasına ziyaret gerçekleştirdi.

Son durağı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olan Çiçek ve Hisarcıklıoğlu burada Oda üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştirerek oda üyelerinin sorun ve taleplerini dinledi.
Toplantıya Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Ordu Valisi Muammer Erol’da katıldı.
Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Biz burada sizleri dinlemek için buradayız. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederim. Levent kardeşimle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yüksek Koordinasyon Kurulu’nda beraber çalışıyoruz ve onun bilgisinden, tecrübesinden istifade ediyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, OTSO’nun beş yıldızlı hizmet verdiğini belirterek, “Ordu’nun ekonomik olarak güçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi sizin hayaliniz. Bu projelerin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca fuar alanlarının belediyeler tarafından yapılıp odalar tarafından işletilmesi gerektiğini vurguladı ve Ordu’da yapılacak olan fuar ve sanat merkezi için destek sözü verdi.
Ziyaretlerde, OTSO’nun projeleri ve gelecekteki hedefleri üzerine görüş alışverişinde bulunulurken, bölgesel kalkınma ve ekonomik gelişim konularında iş birliği vurgusu yapıldı. Hisarcıklıoğlu, “Ordu’nun potansiyeli çok yüksek. Burada sanayi ve turizm alanında önemli yatırımlar yapabiliriz. Sizlerin bana aktaracağınız meseleleri Ankara’da takip edeceğim” dedi.

Gerçekleşen istişare toplantısında konuşan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, “Yaklaşık 18 ay önce heveslerimiz değil, hedeflerimiz var diyerek yola çıktık. Önceliklerimizi belirledik, yol haritamızı çizdik ve bu konuda yapacaklarımızı ortaya koymaya başladık. Ancak araya o acı deprem hadisesi girdi ve bu nedenle 2 ay geriden geliyoruz. Ama bu farkın kapanacağına, hedefleri tutturacağımıza inanıyoruz. Çıktığımız bu yolda ve taleplerimizin gerçekleşmesinde en büyük gücü sayın başkanımdan ve TOBB dan aldığımızın da bilinmesini isterim.” dedi.

“SOGEP Projesi İçin Desteklerinizi Bekliyoruz”
Başkan Karlıbel, “Ordu Gastro Akademisi” isimli 4,5 milyon TL tutarlı projemizi SOGEP kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunmuş bulunmaktayız. Projemizin kabulü ve uygulanabilmesi için desteklerinizi talep etmekteyiz. Sizlerin pratik tavrınızı biliyoruz. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı ile çözüme ulaşabilecek hacmi önemli, maddi değeri çok düşük işlerimizde, biz hatasız hazır olurken, sizden önümüzde yürümenizi bir kez daha talep ediyorum.” Diye söyledi.

“Ordu Sağlık Turizminde Merkez Olacağına İnanıyorum”
Eğitim ve Sağlıkta taleplerinin olduğunu söyleyen Karlıbel, “Özel üniversitelerin şubeleşmesine izin verilmesini istiyoruz. Büyükşehirlerde kapatılan fakültelerin Anadolu kampüslerine taşınmasını talep ediyoruz. Sağlık sektöründe hastane kotasının gevşetilmesiyle Ordu’nun sağlık turizmi alanında önemli bir merkez olabileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“OSB Yatırımlarımız İçin Yardımınıza İhtiyacımız Var”
Sanayi yatırımlarına da değinen Karlıbel, “Fındık üretiminde Ordu’nun teşviklerinin artırılmasını, serbest bölge izinlerinin daha küçük alanlarda da uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca, fuar ve sanat merkezi kurma çalışmalarımızda destek bekliyoruz. İkinci OSB yatırımlarımız için Sanayi Bakanlığı’ndan bütçe çıkması konusunda yardımınıza ihtiyacımız var” dedi. Karlıbel, TOGG aracının bir boş kasasının Ordu’daki meslek liselerine verilmesi ve düşük faizli kredi imkanları hakkında da destek talep etti.
Toplantı, üyelerin sorun ve taleplerinin dinlemesi ile son bulurken, hediyeleşme ve anı fotoğraf çekimi ile program tamamlandı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler