HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 17:40

ALTINORDU BELEDİYESİ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tepe, “Üniversitede okuyan genç kardeşlerimizin daha iyi bir ortamda eğitim almalarını sağlamak ve uygulama noktasında da yeteneklerini geliştirmeleri için belediyemizin kapıları onlara daima açık olacak” dedi.
ALTINORDU BELEDİYESİ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI


Altınordu Belediyesi, Ordu Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde eğitim alan öğrencilere kapılarını açtı. Belediye hizmet binasında yer alan Mesleki Gelişim Merkezi’ndeki (MEGEM) Yemek Atölyesi’nden yararlanan öğrenciler, güz ve bahar dönemi boyunca uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Üniversitede okuyan genç kardeşlerimizin daha iyi bir ortamda eğitim almalarını sağlamak ve uygulama noktasında da yeteneklerini geliştirmeleri için belediyemizin kapıları onlara daima açık olacak” dedi.

Altınordu Belediyesi ile Ordu Üniversitesi arasında ‘Eğitim’ protokolü imzaladı. Protokol kapsamında üniversitenin gastronomi bölümünde eğitim alan gören öğrencilere, belediye hizmet binası içerisinde yer alan Mesleki Gelişim Merkezi’ndeki Yemek Atölyesi’nin kapıları öğrencilere açıldı. Yaklaşık 30 öğrenci, güz ve bahar dönemi boyunca okulda aldıkları teorik eğitimleri, belediyeye ait atölyede uygulama imkânı buldu. Hafta içi her gün atölyeye giren öğrencilere, tecrübe ve yetenek aşılandı. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Üniversitesi ile imzalanan protokolü önümüzdeki yıl da devam ettireceklerini söyledi. 

Üniversite öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almalarını önemsediklerini belirten Başkan Tepe, “Genç kardeşlerimizin eğitimine ve mesleki gelişimine katkı sağlamak bizim için büyük bir öncelik. Gastronomi eğitimi, sadece teorik bilgiyle sınırlı kalmamalı; öğrencilerimizin deyim yerindeyse ellerini mutfakta kirletip, gerçek hayat deneyimleri kazanmaları büyük önem taşıyor. Atölyemizde düzenlenen uygulamalı eğitimlerle, genç kardeşlerimiz hem yaratıcılıklarını geliştiriyorlar hem de profesyonel mutfak ortamında çalışma şansı buluyorlar. Bu tür iş birliklerinin, öğrencilerimizin kariyerlerine ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Altınordu Belediyesi olarak, genç kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız ve onların eğitim hayatlarını desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GASTRONOMİ ÖĞRENCİSİ AHISKALI: “TEORİK DERSLERİ UYGULAMALI YAPMA FIRSATI BULDUK”

Ordu Üniversitesi Gastronomi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Kerem Ahıskalı, uygulamalı olarak eğitim almanın bilgi ve birikimlerini arttırdığını kaydederek, “Öncelikle Altınordu Belediyesi’nin üniversitemiz ile yapmış olduğu anlaşmadan dolayı minnettarız. Çünkü üniversite gördüğümüz teorik dersleri burada uygulamalı olarak yapma fırsatı bulduk. Çok misafirperver bir ortamdayız. Altınordu Belediyemizden her türlü desteği görüyoruz. Burada çok fazla araç gereç imkanı olduğu için gıdaları saklama yönteminden kırmızı etlerin yapılışına ve beyaz etlerin pişirilmesine kadar her şeyi öğrenebiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

GASTRONOMİ ÖĞRENCİSİ DOĞAN: “YEMEKLERLE İLGİLİ DENEMELER YAPABİLİYORUZ”

Ordu Üniversitesi Gastronomi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Melike Doğan ise, “Gerek teknik anlamda gerekse de uygulama noktasında burada çok fazla şey öğreniyoruz. Altınordu Belediyesi’ne bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Burada dünya mutfağından Türk mutfağına kadar birçok yemek yaparak, yeni yemekler öğrenebiliyoruz. Bunun yanı sıra burada yemeklerle ilgili de denemeler yapıyoruz. Ben uygulama derslerini teorik derslerimizden daha çok seviyorum. Burada sınıf arkadaşlarımızla bir araya gelerek, yapacağımız yemeklerde yardımlaşma imkanı da bulduk” şeklinde konuştu.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler