HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 17:41

Ambulanslara Kesilen Trafik Cezaları Çözüme Kavuşturulsun

Türk Sağlık-Sen'de Ordu Sube Başkanı Fatih Galender Zengin, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) uygulaması nedeniyle kesilen trafik cezalarının çözüme kavuşturulması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Ambulanslara Kesilen  Trafik Cezaları Çözüme  Kavuşturulsun

Türk Sağlık-Sen'de Ordu Sube Başkanı Fatih Galender Zengin, acil sağlık hizmetlerinin sunumu esnasında hız limitlerinin zorunlu olarak aşılması durumunda özellikle Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) uygulaması nedeniyle kesilen trafik cezalarının çözüme kavuşturulması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Başvuruda, kritik durumdaki hastaların özellikle il dışına nakli, vakaya gidiş veya vakadan dönüş gibi acil durumlarda ambulansların hız limitlerini aşmasının hizmetin niteliği ve önemi itibariyle bir gereklilik olduğu belirtildi. Bu gibi durumlarda EDS uygulaması nedeniyle kesilen trafik cezalarının personellere rücu edildiğine dikkat çekildi. Sağlık-Sen, hizmetin gereği nedeniyle oluşan bu durumlarda çalışanların cezalandırılmaması gerektiğini vurguladı.

112 ambulanslarının EDS uygulamasından muaf tutulması ve hız limitlerini aşmak zorunda kaldıkları acil durumlarda kesilen trafik cezalarının personellerden rücu edilmemesi için gerekli mevzuat çalışmalarının yapılması talep edildi. Ayrıca, bu konuda 81 İl Valiliğine talimat verilmesi istendi. 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler