HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Temmuz 2024 Cuma Saat: 08:53

"DOĞA KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Turizm Merkezi statüsünün iptal edilmesine sert tepki gösterdi.
"DOĞA KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla Turizm Merkezi olarak ilan edilen Akkuş Argan Yaylası’nın, 2 Temmuz Salı günü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Turizm Merkezi statüsünün iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Argan Yaylası, Akkuş İlçe Merkezi’ne 3 kilometre mesafede, Akkuş-Niksar yolu üzerinde bulunan ve doğal yapısını bugüne kadar korumuş önemli bir doğa mirası olarak biliniyor.

Torun, Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın ardından yaptığı açıklamada, “Argan Yaylası’nın Turizm Merkezi statüsü neden iptal edildi? Argan Yaylası’nın inşaat rantına açılması mı planlanıyor? Ülkemizin el değmemiş doğal güzelliklerinden birini daha mı katletmek istiyorsunuz?” diye sordu.

Milletvekili Torun, Ordunun tarihi ve doğal güzelliklerinin çağdaş yöntemlerle korunması ve turizme kazandırılması için onlarca yıldır mücadele verdiklerini belirtti. Torun, Uzungöl’de yaşanan doğa katliamının bir benzerinin Argan Yaylası’nda yaşanmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Argan Yaylası’nın sadece turizm potansiyeli açısından değil, aynı zamanda bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için de hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Çocuklarımıza miras olarak beton yığınları bırakmayacağız. Argan Yaylası’na ilişkin her adımınızı dikkatle izliyor olacağız!” dedi.  




Anahtar Kelimeler : "DOĞA, KATLİAMINA, İZİN, VERMEYECEĞİZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler