HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 13:38

AKUB Personeline Deprem Eğitim

100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda, AFAD tarafından Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi'ne "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" verilmeye başlandı.
AKUB Personeline Deprem Eğitim

AFAD Başkanlığının Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda Afet ve Acil Durum Başkanlığı ( AFAD), Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (AKUB) personeline "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" verildi.

Eğitim kapsamında ekip oluşumu ve organizasyonu, lojistik, intikal, güvenlik, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri, tahliye ve tahliye türleri, beton kırma teknikleri, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi ve kurtarma makinelerinin kullanımı gibi konularda hem bilgilendirme hem de uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitime, Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, Şube Müdürü Kenan Köklükaya ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan idareci, öğretmen ve personeller katıldı.

  




Anahtar Kelimeler : AKUB, Personeline, Deprem, Eğitim

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler