HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 16:38

BELEDİYESİ PERSONELLERİNE İLK YARDIM FARKINDALIK EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından personellere "İlk Yardım Farkındalık Eğitimi" verildi.
BELEDİYESİ PERSONELLERİNE İLK YARDIM FARKINDALIK EĞİTİMİ

FATSA BELEDİYESİ PERSONELLERİNE İLK YARDIM FARKINDALIK EĞİTİMİ
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Ordu Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından personellere "İlk Yardım Farkındalık Eğitimi" verildi.
İlk yardım Eğitmeni Gözde Nur Aktepe tarafından verilen eğitimde, personellere acil durumlarda ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Aktepe, teorik bilgilerin yanı sıra, uygulamalı eğitimlerle de personelin öğrendiklerini pekiştirmesini sağladı. Eğitimde temel yaşam desteği, yaralanmalarda ilk yardım, kırık ve çıkık durumlarında yapılması gereken müdahaleler gibi konular ele alındı. Katılımcılar eğitim boyunca edindikleri bilgileri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.
HEİMLİCH MANEVRASI ÇOK ÖNEMLİ
Gerçekleşen eğitimle ilgili bir açıklama yapan İlk yardım Eğitmeni Gözde Nur Aktepe, “Fatsa Belediyesi personellerine ilk yardım farkındalık eğitimi kapsamında acil durumlarda yada bir kaza oluştuğunda yanlış müdahalelerin farkına vararak doğru müdahaleyi nasıl yapmaları gerektiğini öğrettik ayrıca tam tıkanma ve kısmi tıkanma olarak karşımıza çıkan havayolu tıkanıklığı günlük hayatta en çok başımıza gelen durumlardan bir tanesi. Kısmi tıkanıklık yaşandığında veya tam tıkanma hastaya yaralıya nasıl müdahale edilmesi gerektiğini arkadaşlara hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak göstermiş olduk. Heimlich manevrasının önemi bizim için tabi ki çok önemli. Yüzde 80 hasta yaralımızda işe yarayan bir durumdur. Hasta yaralının tam tıkanması durumunda nefes alamaması, konuşamaması, kendini ifade edememesi demektir. Heimlich manevrasının sonucunda biz hasta yaralanın tam tıkanmasını yani solunum yolunu kapatan cismin çıkmasını sağlayarak nefes almasını sağlamış oluyoruz.” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler