HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 16:59

“Ağıdere Köyü Öncülüğünde Yedi Köy Birliği”

Ağıdere Köyü Muhtarı Muhittin Ocak Başkanlığında, Ağıdere köyü Avudere Birlik Derneği hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldiler.
“Ağıdere Köyü Öncülüğünde Yedi Köy Birliği”

Ağıdere Köyü Mahallesi Muhtarı Muhittin Ocak ve Avudere Birlik Derneği başkanı İş adamı Hamdi Bulat öncülüğünde kurduğumuz Avudere Birlik Derneği olarak yöremizin tek geçim kaynağı fındık ve fındık üreticilerimizin emeklerinin karşılığını bizzat kendileri çalışıp kazanarak birinci elden alması için birlikte harekete geçilerek bu konuda yaptığımız toplantılarda fikrimize saygı duyan ve bizimle birlikte yol yürümeye karar veren bizimle berber yöremizdeki komşu köylerimizin muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine candan teşekkür ederiz ”dedi. 

Ağıdere Köyü Muhtarı Muhittin Ocak Başkanlığında, Ağıdere köyü Avudere Birlik Derneği hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen yemekli toplantıda bir araya gelen yedi komşu mahallenin muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleriyle birlikte muhtarlığın ikramı olan yemek yendikten sonra toplantının amacına ilişkin olarak konuşan Ağıdereli iş adamı ve Avudere Birlik Derneği Başkan Hamdi Bulat” Öncelikle düşüncemizin gerçekleşmesine öncülük eden başta Ağıdere Köyü Mahallesi Muhtarımız ve kendisine bizimle birlikte güven duyarak Ağıdere dahil, Üçpınar Köyü mahallesi muhtarı Salih Demirel ve ihtiyar heyeti üyelerine, Kadılar Köyü mahallesi muhtarı Şenel Karakullukçu ve ihtiyar heyeti üyelerine, Sarıhalil Köyü Mahallesi muhtarı Murat Toy ve ihtiyar heyeti üyelerine, Yiğitler köyü mahallesi muhtarı Cemal Akman ve ihtiyar heyeti üyelerine, Erenyurt Mahallesi muhtarı Abdullah Zerey ve ihtiyar heyeti üyelerine, komşumuz kumru ilçesine bağlı Çubuklu Köyü mahallesi muhtarı Mehmet Işık ve ihtiyar heyeti üyelerine yürekten teşekkür ederek güveninizi boşa çıkarmayacağız “dedi.

Dernek başkanı Hamdi Bulat” bundan böyle toplamda altı bin tonun üstünde fındık üretiminin gerçekleştiği yedi köyümüzde fındığımızı lisanslı depolarda toplayarak İhracatçı firmalar ile Fındık işleme fabrikalarına vermek suretiyle fındık üreticisi kardeşlerimize daha çok kazandırmaktır.

Bunun bir başlangıç olduğuna vurgu yapan Dernek Başkanı Hamdi Bulat” bundan böyle fikir birliği sağladığımız toplam yedi köyde fındık tarımı başta olmak üzere tarım ürünlerinde çiftçimizin kazanmasına her türlü bilimsel katkıyı sağlamak için daha çok çalışacağız.

Amacımız bağcıyı dövmek değil, fındık ürününden asıl emeği geçen Fındık üreticisinin daha çok kazanmasını sağlamak. Bu başlangıç, arkadan gelecek sürpriz çalışmalarımızı merakla bekleyin “dedi.

Ağıdere Köyü Mahallesi muhtarı Muhittin Ocak  Ağıdere Köyü Avuder Birlik derneği hizmet binası toplantı salonunda düzenlediği yemekli toplantıda Ağıdere köyü mahallesine komşu yedi köy muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleriyle bir araya gelerek, yöremizin ve Fındık üreticilerimizin tek geçim kaynağı olan ve yağlı Fındık üretiminin ağırlıkta olduğu Fındığımızın kaliteli biçimde üretilmesinde büyük emek sahibi olan fındık üreticimize hak ettiklerini kazanmak alın terlerinin hakkını ziyadesiyle almaları için“Avudere Birlik Derneği” adıyla kurduğumuz derneğimize katkı veren Üçpınar Köyü mahallesi muhtarı Salih Demirel ve ihtiyar heyeti üyelerine, Kadılar Köyü mahallesi muhtarı Şenel Karakullukçu ve ihtiyar heyeti üyelerine, Sarıhalil Köyü Mahallesi muhtarı Murat Toy ve ihtiyar heyeti üyelerine, Yiğitler köyü mahallesi muhtarı Cemal Akman ve ihtiyar heyeti üyelerine, Erenyurt Mahallesi muhtarı Abdullah Zerey ve ihtiyar heyeti üyelerine, komşumuz kumru ilçesine bağlı Çubuklu Köyü mahallesi muhtarı Mehmet Işık ve ihtiyar heyeti üyelerine yürekten teşekkür ederim ” dedi

Ağıdereli iş adamı Hamdi Bulat başkanlığında kurulan “Avudere Birlik Derneği “yönetim kurulu üyeleri, Başkan Yardımcısı,Hüseyin Koç,üyeler ,Halit Arslan, Nevzat Aydın,Hamit Bulat ve Veysel Bulat’tan oluşmaktadır.

Avudere Birlik Derneği başkanı Hamdi Bulat” Karadenizli fındık üreticisinin her şeyi Fındığın asıl hak sahibi olan Fındık üreticisinin bundan böyle kendi fındığına kendisinin sahip çıkmasını istedikleri için Ağıdere Köyü Mahallesi üçüncü dönem muhtarı Muhittin Ocak’ın, yağlı fındık üretiminin ağırlıkta olduğu Ağıdere Köyü mahallesine komşu Üçpınar Köyü Mahallesi, Kadılar köyü mahallesi, Sarıhalil Köyü mahallesi, Yiğitler köyü Mahallesi, Erenyurt Mahallesi ile Ağıdere Köyü Mahallesine komşu Kumru ilçesi Çubuklu Mahallesi dahil toplamda yedi mahallenin muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleriyle fikir birliği yapılmıştır.

Bu çalışma bize göre belki de Ünye’de değil ülkemizde bir ilktir. Asıl emeği geçen çiftçinin kazanması için başlattığımız bu örnek çalışmada Ağıdere Köyü ve birlikte hareket eden toplam yedi köyde inanıyoruz başarılı oldukça ülkemizde ve bölgemizde fındık tarımı yapan köyler ve mahalleler bizi örnek alarak bu işe girişeceklerdir. Yüce Allah akıl verip yarattığı tüm kullarına ben yarattığım hiçbir kulumu bir diğerinden zerrece ayırmadan çok çalışana ve helal kazananlara veririm buyurduğuna göre biz yüce Allah’ın izni keremiyle bu işte başarılı olacağız. Buna inancımız tamdır ”dedi.

Başkan Hamdi Bulat” Avudere Birlik Derneğimizin kurulmasında asıl amaç, yıllardır ve halen daha asıl kazanması gerektiği halde hakkını alamayan Fındık üreticisinin verdiği emeğinin karşılığını hak ederek almasına aracılık yapmaktadır.

Toplam da yedi mahallede altı bin tonun üzerinde fındık üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu fındığı bizim ilk aşamada kiralayacağımız lisanslı depolarda toplayarak isteyen fındık tüccarlarına aracı kullanmadan toptan satarak fındık üreticimize kazandıracağız. 

Böylece ülkede belki de bir ilke imza atarak asıl emeği geçen Fındık çiftçisine aracı kullanmadan direkt olarak emeklerinin haklarının karşılığı olan hak ettiklerini birinci elden kazandırmış olacağız.

Bu konudaki çalışmamızın devamında irili ufaklı fındık işleme tesislerini de yöremize kurarak bölgemize mini bir tarım sanayi kazandırmış olacağız ” dedi.

AHMET YENİN





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler