HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 17:01

FINDIK HASADI ÖNCESİNDE KIRSALDA YOĞUN TEMPO

Altınordu Belediyesi, yaklaşan fındık hasadı öncesinde kırsal mahallelerdeki çalışmalarında vites yükseltti.
FINDIK HASADI ÖNCESİNDE KIRSALDA YOĞUN TEMPO

Altınordu Belediyesi, yaklaşan fındık hasadı öncesinde kırsal mahallelerdeki çalışmalarında vites yükseltti. Reglajdan stabilize yol çalışmalarına, yağmur suyu hattından V kanal temizliğine kadar birçok hizmeti kırsal mahallelerle buluşturan Altınordu Belediyesi, hasat döneminin sorunsuz geçmesini hedefliyor. 

Altınordu Belediyesi, kent merkezinde olduğu gibi hizmet seferberliğini kırsal mahallelerde de sürdürüyor. Özellikle fındık hasat döneminin yaklaşmasının ardından kırsal mahallelerdeki çalışmalarını hızlandıran Altınordu Belediyesi, yaşama dokunan hizmetleri vatandaşlarla buluşturuyor. Altınordu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce 72 kırsal mahallede yürütülen çalışmalarla ağustos ayının sorunsuz geçmesi amaçlanıyor. Altınordu Belediyesi’nin coğrafyanın yapısı ve mahallelerin önceliklerine göre yürüttüğü koordineli çalışmalar vatandaşların da takdirini kazanıyor.

KISACIK MAHALLESİ’NDE 5 SOKAKTA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce geçen hafta Kısacık Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda mahalleden geçen Işıklı Mahallesi Yolu’nda reglaj çalışmasının yanı sıra, 500 metre stabilize yol çalışması yapıldı. Yeşilköy Mahallesi bağlantı yolu boyunca iyileştirme çalışması (V kanal temizliği) gerçekleştirildi. Aynı mahallede buluna Ağna, Değirmenaltı ve Tepe sokaklarda da onarım ve yol genişletme, reglaj, V Kanal ile stabilize yol çalışmaları tamamlandı.

SARAYCIK MAHALLESİ’NDE KAPSAMLI ÇALIŞMA

Altınordu Belediyesi, Saraycık Mahallesi’ndeki 8 sokaktaki çalışmalarında da mutlu sona ulaştı. Akdam Sokak üzerinde 100 metre boyunca onarım ve yol genişletme çalışması yapan ekipler; Kabalı, Poturlu, Değirmenyanı, Elmalı ve Yoroz İncedere Yolu üzerinde 2 kilometreyi bulan reglaj çalışması gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Mercandüzü, Akdam ve Yoroz İncedere Yolu’nda toplam uzunluğu 700 metreyi bulan stabilize yolda çalışmalar tamamlandı.

GÜNÖREN MAHALLESİ DE HİZMETLERLE BULUŞTU

Tüm vatandaşların konforlu bir yaşam sürdürebilmesi için hummalı bir çalışma yürüten Altınordu Belediyesi, Günören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların da hayatına dokundu. Mahallede yürütülen çalışmalarda Makaroğlu, Hocamustafaoğlu, Tepecik, Boğmalık, Horozgüneyi ve Evliya Sokakta toplam uzunluğu 3 bin 75 metreye ulaşan reglaj ve 2 kilometre stabilize yol çalışması yaparak, ulaşımı sorun olmaktan çıkarttı.

15 MAHALLENİN 16 SOKAĞINA DOKUNULDU

Bu çalışmalarla birlikte Mübarek, Altınyurt, Alisayvan, Oğmaca, Çavuşlar, Gökömer, Sağırlı, Yeşilköy, Zaferköy, Yukarıtepe, Pelitli, Karaoluk, Öceli, Alınca ve Hacılar mahallelerindeki 16 sokak üzerinde 1-7 Temmuz arasında yapılan onarım ve yol genişletme, reglaj, V Kanal temizliği, stabilize yol çalışmaları, yağmur suyu hattı çalışmaları tamamlandı. 

BAŞKAN ULAŞ TEPE: “HASAT DÖNEMİNDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Kırsal mahallelerde tamamlanan çalışmalarla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Bütün bu çalışmalarımızın amacı, sorunsuz bir fındık hasadı geçirebilmemizdir. Fındık, kentimizin ekonomik hayatının bel kemiğidir ve bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmak, sorunlarına çözüm üretmek bizim en büyük önceliğimizdir. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmakta, her bir mahallemizin ihtiyaçlarını titizlikle karşılamaktadır. El birliği ile şehrimizi daha yaşanabilir, daha modern ve daha güçlü bir hale getireceğiz. Çalışmalarımız diğer mahallelerimizde de koordineli bir şekilde devam edecek” dedi.  

BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN AKDENİZ: “SORUNLARI ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Saha çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Akdeniz, “Fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte kırsal mahallelerimizde yoğun bir çalışma dönemi içerisine girdik. Bu kapsamda, kırsal mahallelerimizde yol onarım ve genişletme çalışmaları yaparak ulaşım sorunlarına neşter vuruyoruz. Bozuk yolların onarılması ve yolların genişletilmesi, hem vatandaşlarımızın hem de hasat zamanında ürünlerini taşıyacak çiftçilerimizin rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca, stabilize yol çalışmalarımızla mahalle yollarımızın kalitesini artırarak, bozuk yollardan kaynaklanan zorlukları ortadan kaldırıyoruz. Yağışlı havalarda oluşabilecek su baskınlarına karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Yenilenen yağmur suyu hatları sayesinde, can ve mal kaybını önlenmesiyle hem tarım arazilerimizin hem de fındık serdiğimiz harmanların su altında kalmasını engelleyeceğiz. Bunun yanı sıra, V Kanal temizliği çalışmalarımıza da büyük önem veriyoruz. V Kanallarının temizlenmesiyle, su akışına engel olabilecek atıkların ortadan kaldırılmasını sağlıyoruz. Bu sayede, hem su akışını düzenli hale getiriyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.




Anahtar Kelimeler : FINDIK, HASADI, ÖNCESİNDE, KIRSALDA, YOĞUN, TEMPO

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler