Lütfen Bir Tarih Seçiniz
- 17:48 Çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
- 17:45 50 ton su ürününe el konuldu
- 17:41 Aç kalan 2 kurt köyde yiyecek aradı
- 17:42 MHP KAÇEP’TEN TSD’YE ZİYARET
- 17:35 Yasa dışı bahis operasyonunda 16 zanlı yakalandı
- 17:18 SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
- 17:19 TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Tepki
- 17:08 Başkan Güler, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 17:02 Çatalpınar'da Tefecilik Operasyonu
- 16:44 Fatsalı Temizlik Görevlisinden Şiirle Büyüleyen Başarı
- 16:28 Engelsiz Kafe’de 1. Yıl Kutlaması
- 16:18 Engelliler Günü Ordu’da Kutlandı
- 16:16 Fatsa OSB’de Kanser Taramaları Başladı
- 16:13 Fatsa Uzay ve Astronomi Atölyesi Büyük İlgi Gördü
- 13:47 Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
3 Aralık 2024 Salı
Fındık Fiyatı
Fındık Fiyatı
10 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 16:52
BECERİLER KAZANCA DÖNÜYOR
Altınordu Belediyesi, yaşama değer katmaya devam ediyor
ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN BECERİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜREN EĞİTİM
Altınordu Belediyesi, Habitat Derneği ve SİNGER Dikiş Makinelerinin iş birliğiyle kadınlara yönelik Dikiş Atölyesi ve Dijital Pazarlama olmak üzere iki farklı eğitim çalışması düzenledi. Kursiyerlerle bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Altınordu Belediyesi olarak bundan sonra da istihdama katkı sunan, fark ve değer yaratan bütün projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Altınordu Belediyesi ile SİNGER Dikiş Makineleri işbirliğinde dikiş eğitimi verildi. ‘Kendi Modanı Yarat’ sloganıyla Altınordu Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MEGEM) düzenlenen eğitimlere yaklaşık 30 kadın kursiyer katıldı. 2 gün süren eğitimlerde katılımcılara temel dikiş eğitimleri verildi. Düz dikiş çalışmaları gerçekleştirilerek dikişin en ince detayları kursiyerlere anlatıldı. Ardından makinelerin başına geçen kursiyerler, teorik olarak aldıkları eğitimleri, uygulama fırsatı buldu ve kendi tasarladıkları çantaları dikti.
KURSİYERLERE DİJİTAL PAZARLAMA EĞİTİMİ DE VERİLDİ
Altınordu Belediyesi ile Habitat Derneği iş birliğiyle belediye bünyesinde yıl boyunca düzenlenen kurslara katılan genç ve yetişkinlere yönelik ‘Dijital Pazarlama’ eğitimi de düzenlendi. Belediye Hizmet Binası’nda yapılan ve 2 gün süren eğitimlerde, kursiyerlere dijital pazarlama stratejilerinden online mağaza yönetimine, müşteri ilişkileri yönetiminden güvenli ödeme sistemlerine kadar birçok önemli konu detaylı bir şekilde ele alındı.
BAŞKAN TEPE: “KADINLARIMIZIN KENDİ GELİRLERİNİ SAĞLAMALARINA DESTEK OLUYORUZ”
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Mesleki Eğitim Merkezi’nde dikiş eğitimi alan kursiyerleri ziyaret etti. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Başkan Tepe, “Belediye hizmet binamızdaki Mesleki Eğitim Merkezimizde hem Habitat Derneği hem de SİNGER Dikiş Makineleri iş birliğiyle kadınlarımıza yönelik Dijital Pazarlama ve Dikiş Eğitimi verildi. Hem kadınların el becerilerine bir değer katmaya çalışıyoruz hem de bu el becerilerinden ortaya çıkarttıkları ürünleri dijital ortamlarda satabilmeleri için interaktif eğitimler veriyoruz. Onlara bu ürünleri satabilecekleri alanlar geliştiriyoruz. İstiyoruz ki; kadınıyla, çocuğuyla, genciyle mutlu bir Altınordu’yu hep birlikte inşa edelim. Kursiyerlerimiz burada çok güzel işler yapmışlar. Hepsinin emeğine sağlık. Altınordu Belediyesi olarak bundan sonra da istihdama katkı sunan, fark ve değer yaratan bütün projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu eğitimlerin düzenlenmesine vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi.
EĞİTMEN AVCI: “DİKİŞ MAKİNESİ KULLANMA DENEYİMİ YAŞATTI”
SİNGER Dikiş Makineleri Eğitim Uzmanı Şerife Yıldız Avcı, hiç dikiş makinesi kullanmamış kadınlara dikiş makinesi kullandırma deneyimi yaşattıklarını ifade etti. Avcı, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Altınordu Belediyemiz ile birlikte dikiş eğitimi veriyoruz. Bu etkinliğimizin amacı dikiş makinesini hiç kullanmamış veya çok az deneyimi olan kadınlara tekrar deneyim kazandırmaktır. Bu eğitimlerde bugüne kadar gördüğümüz kadınlarımız kendi diktikleri bir ürünü ellerine aldıklarında çok mutlu oluyorlar. Bu mutluluk onlara dikiş ve nakışla daha iç içe olmalarını sağlıyor. Daha sonra bu bilgi ve tecrübeler bir gelir kapısına dönüşüyor. Katılım da oldukça çok iyi oluyor. Biz bugün burada kadınlarımıza dikiş makinesi kullanmayı deneyimi yaşattık. Şu anda düz dikişi öğretiyoruz. Öğrenirken onlara uygulama fırsatını da sunuyoruz. Öğrenirken kendilerinin tasarladığı bir çantayı dikiyorlar. Ben ev sahipliliklerinden dolayı Altınordu Belediyesine hem şirketim hem de kendi adıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
EĞİTMEN TÜTÜNCÜ: “ÜRÜNLERİNİ DİJİTAL ORTAMDA TÜRKİYE’YE SATABİLECEKLER”
Habitat Derneği Kapsayıcı Sürdürülebilir Büyüme Programı Proje Yöneticisi Büşra Tütüncü ise, “Kadınların kendi ürünlerini ticaret sitelerinde ya da pazar yerlerinde nasıl daha iyi satışlar yapabilmelerini veya bu ürünlerini nerelerde pazarlayabileceklerine yönelik bir eğitim oturumu gerçekleştiriyoruz. Ordu fındık şehri. Kursiyerlerimiz arasında çikolata yapanlar, fındık ezmesi yapanlar var. Ordu’nun yerel değerlerini, ürünlerini, kendi ürettikleri el emeklerini dijital ortam aracılığıyla tüm Türkiye’ye satabilecekler. Bir E-Ticaret sitesi nasıl yapılır, ürünler dijital ortama nasıl yüklenir ya da bunları yaparken nelere dikkat etmeliler ve ürettikleri ürünlere nasıl isim koyabilirler, ürettikleri ürün nerelerde daha çok satar gibi konularda önemli bilgileri elde etmiş olacaklar” diye konuştu.
KURSİYER ÖZSÖZ: ÇOK KEYİFLİ BİR ORTAM
Kursa katılan Aylin Özsöz ise, “Dikiş konusunda hiçbir deneyimim yoktu. Dikiş tekniklerini ve makine kullanmayı öğrenmek için bu kursa katıldım. Çok keyifli bir ortam. Ben üretmeyi seviyorum. Bu nedenle çanta dikmek istiyorum. Diktiğim çantaları da satarak, ekonomik gelir elde etmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.
KURSİYER BAŞ: "KENDİME EL BECERİSİ KAZANDIRDIM"
Kursa katılan üniversite öğrencisi Zeynep Şevval Baş da, “Yaz tatili için memleketime geldim. Tatilimi verimli geçirmek istediğim için annemin tavsiyesi üzerine bu kursa geldim. İyi ki de gelmişim. Daha önce hiç denemediğim bir şeyi denedim. Kendime bir el becerisi kazandırdım. Hem de bu kurs beni ruhsal olarak çok rahatlattı. Ben kendi kıyafetlerimi dikmek istiyorum. O yüzden benim bu kursa katılma amacım burada dikiş yapmayı öğrenerek, evde kendi kıyafetlerimi dikmek” ifadelerine bulundu.
KURSİYER BAŞ: "BİZİM İÇİN GÜZEL BİR TECRÜBE OLDU"
Bir diğer kursiyer Emine Baş, “Daha önceden bir dikiş deneyimim vardı ama makine kullanmayı bilmiyorum. Bu kurs bizim için çok güzel bir tecrübe oldu. Motive edici bir faaliyet oluyor. Evine destek olmak isteyen arkadaşlarımız için güzel bir gelir kaynağı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Yorumları ( 0 Adet)
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?