HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 17:24

SGK’dan Emeklilere Özel Hizmet

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli vatandaşlara özel hizmet sunmak amacıyla “emekliler.gov.tr” web sitesini kullanıma açtı
SGK’dan Emeklilere Özel Hizmet


 Bu platform sayesinde emeklilere yönelik haberler, duyurular, indirimler ve ödemeler tek bir yerden takip edilebilecek.

Emeklilere Özel İndirimler ve Hizmetler “Emekliler.gov.tr” web sitesi, emekli vatandaşlar için özel olarak tasarlandı. Sitede, emeklilere yönelik tüm haberler, etkinlikler, projeler, indirimler ve uygulamalar yer alıyor. Ayrıca, dijital kimlik kartı oluşturma sürecini anlatan bir video da bulunuyor. Emekli vatandaşlar, bu hizmet sayesinde oluşturdukları ve PDF formatında çıktısını alabilecekleri dijital kimlik kartlarının üzerindeki QR kod aracılığıyla kendileri için sunulan indirimlerden yararlanma fırsatı bulacaklar.

Dijital Emekli Kimlik Kartı Nasıl Oluşturulur? SGK, sosyal medya hesapları üzerinden dijital kimlik kartı oluşturma sürecini açıklayan bir video paylaştı. İşte adım adım dijital emekli kartı oluşturma süreci:

  1. “emekliler.gov.tr” web sitesine giriş yapın.
  2. E-Devlet logosuna tıklayarak sisteme giriş yapın.
  3. Kişisel Verileri Koruma ve Aydınlatma metni rıza butonunu onaylayarak devam butonuna basın.
  4. E-Devlet giriş sayfasında bilgilerinizi girerek dijital emekli kimlik kartınızı oluşturun.
  5. Ekranda kartın ön ve arka yüzü görünecektir. ‘Yazdır’ butonuna basarak PDF çıktısını oluşturun.
  6. Oluşturulan kimlik kartındaki QR kod ile size özel indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Mesaj “Emekliler.gov.tr” sitesinin ana sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli vatandaşlar için yazdığı bir mesaj yer alıyor. Erdoğan’ın mesajı şu şekildedir:

“Ömürlerinin en güzel yıllarını aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz. Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Bu anlayışla 2024 yılında, çalışma ve sosyal güvenlik başta olmak üzere emeklilerimizin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok yeni projeyi hayata geçiriyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları’ projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir. 2024 yılını Emekliler Yılı olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz.”

Bu yeni web sitesi, emekli vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş olup, SGK’nın emeklilere verdiği değerin bir göstergesidir.




Anahtar Kelimeler : SGK’dan, Emeklilere, Özel, Hizmet

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler