HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 08:45

“Tedbirler ve Projeler Acilen Tamamlanmalı”

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, şiddetli yağışların sel felaketine dönüştüğünü ve Çaybaşı ile İkizce ilçelerinde ciddi zararlara yol açtığını belirtti.
“Tedbirler ve Projeler Acilen Tamamlanmalı”

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM'de yaptığı konuşmada 8 Temmuz'da Ordu'da yaşanan şiddetli yağışların sel felaketine dönüştüğünü ve özellikle Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde ciddi hasara yol açtığını belirtti.

 Bu felaketler sonucunda bir teyzenin hayatını kaybettiğini ve Muş'ta da başka bir gencin selde yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Öncelikle hayatını kaybeden Hatice Kocagöz teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum. Selden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yine aynı gün Muş ilimizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Nazar Karataş kızımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

 Küresel ısınmanın etkisiyle Karadeniz'de yaz aylarında ani sağanak yağışların arttığını vurgulayan Şanlıtürk, son 10 yılda Ordu'da 305 afet yaşandığını ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini 2016 yılı 6 Temmuz’da Perşembe ilçesinde kaybolan 2 kişiye hala ulaşılamadı.

Son yağışlarda kısa sürede metrekare başına 186 kilogram yağmur düştüğünü ve bu durumun birçok ilçede heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere taşmalarına neden olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerin aldığı önlemlerle selin zararlarının en aza indirildiğini ancak altyapıya büyük zararlar verildiğini vurguladı.

Özellikle İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Gürgentepe, Çamaş, Kabadüz, Fatsa gibi ilçelere kaynak aktarılması gerektiğini ve devletin bu zararları en kısa sürede telafi edeceğine inandığını söyledi. 

Şanlıtürk; Bölgedeki olası afetlerin önüne geçilebilmesi için; DSİ’nin sorumluluk sahasında olan derelere tirasubat tutucu sel kapanlarının yapılması, ihalesi yapılan Altınordu Bülbül deresi üzerindeki köprünün, Altınordu Civil deresinde yıkılan tahkimat duvarlarının, Ünye tabakhane deresindeki köprünün, Altınordu Melet ırmağındaki OSKİ’nin su irsale hattının geçtiği, geçen yılki selde zarar gören dere boyunca tahkimat duvarlarının yapılabilmesi için bu işlere gerekli ödeneklerin aktarılarak bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Aksi taktirde bu aylarda oluşabilecek ikinci bir selin şehir merkezlerinde daha büyük yıkıma neden olacağı endişesi yaşanmaktadır. İlimizin ulaşım altyapısının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilimizin 24 tane karayolu projesinin bitirilmesi gerekmektedir.

Özellikle çevre yolunun 2. Etabı, şehir hastanesi bağlantı yolları, Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu, Ordu-Gölköy Yolu başta olmak üzere devam eden karayolu projelerine gerekli ödenekler aktarılarak bir an önce bitirilmelidir. Yine Aybastı Perşembe yaylamızdaki dünyaca ünlü mendereslerin bulunduğu alanın hemen yanı başında maden ruhsatı verilmiştir.

İlimizdeki Mera Komisyonu da bu maden ruhsatına maalesef olumlu görüş bildirmiştir. Tarihi ve turizm alanı olarak dünya mirası sayılabilecek bu alanda verilen ruhsat kararının tekrar gözden geçirilerek iptal edileceğine inanıyorum.

800 bin nüfusun yaşadığı, yaz aylarında ise nüfusu 2,5 milyonun üzerine çıkan Karadenizin incisi güzel ilimizin yüz ölçümünün %74’ünün maden alanı olarak ruhsatlandırılmasına bir anlam verememekteyiz. 1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Ordu İlimizin Akkuş İlçesinde İlçe merkezine 3 km mesafedeki 1650 rakımlı Argan Yaylası son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Kış etkinliklerinin yanı sıra birçok turizm amaçlı aktivitelerin yapıldığı Argan Yaylasına son yıllarda Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Akkuş Belediyemiz doğal dokuyu bozmadan gölet, çay evleri ve seyir terasları gibi turizm yatırımları kazandırmıştır.

Akkuş- Ünye- Niksar Karayolu güzergâhındaki Argan Yaylası Türkiye’de İlçe Merkezine, Karayoluna ve denize en yakın Yaylalardan biridir.

Ordu İlimizin yanı sıra komşu İller olan; Samsun, Giresun, Tokat, Sivas ve Amasya gibi komsu illerden de misafirlerini ağırlamaktadır.

Görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada güzellikleri öne çıkartılan, tanıtımların yapıldığı Argan Yaylasının yeniden Turizm Merkezi ilan edilmesini talep ediyoruz” dedi. 




Anahtar Kelimeler : “Tedbirler, ve, Projeler, Acilen, Tamamlanmalı”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler