HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Temmuz 2024 Cuma Saat: 08:46

ULUSLARARASI 1. TÜRKİYE GÜRCÜLERİ GÖÇ ETKİNLİĞİ MUHTEŞEMDİ

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği ile Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği işbirliği ile 1. Uluslararası Türkiye Gürcüleri Göç günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi.
ULUSLARARASI 1. TÜRKİYE GÜRCÜLERİ GÖÇ ETKİNLİĞİ MUHTEŞEMDİ

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği ile Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği işbirliği ile 1. Uluslararası Türkiye Gürcüleri Göç günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

‘’DERNEK NEDEN KURULDU’’

Etkinlik Ordu Üniversitesinde kokteyl ve şimdiye kadar Osmanlı ve Türkiye’de görev yapmış siyasetçilerin sergisi ile başladı, konferans ile devam etti. Üniversitenin en büyük konferans salonu tamamen dolarken, etkinlik, Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Volkan Karauçoğlu konuşması ile başladı.

Karauçoğlu, Derneğin kuruluş amacından bahsederken “Bu derneği kurmamızın üç ayağı var. Bu ayaklardan birisi Kültür- Sanattır. Bir ülkede bir şehirde kültür ve sanatın renkli olması gerekir. O renklilik yoksa belli bir zaman sonra söner o çiçekler diye düşündük. Bizde bir çiçek, bir renk olalım diye burada yaşayan gürcü kökenli kardeşlerimizle beraber bu derneği kurduk. Gürcü kültürünü yaşatmak ve yaşamak için, nesillerimize miras bırakmak için hep beraber bir gayretle bu güne kadar geldik. Bundan sonra daha da genişleyip büyüyeceğiz’’ diye konuştu.

“KALICI OLACAK’’

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Ali Gürsoy ise ‘’Bu yıl ilkini yapıyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl bu etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu gibi etkinliklerin Türkiye Gürcistan ilişkilerinde önemli bir aktivite oluyor’’ diye konuştu.

“TİCARET VE DOSTLUK’’

Türkiye Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki ticaret ve dostluğa değindi.

Çalışkan, “Bu derneğin Ordu’da kurulması isabetli olmuştur. Ünya, Fatsa, Çarşamba ve Sinop’ta aktif derneklerimiz vardı. Ordu merkezde aktif değildi. Volkan beyin çabaları sonrasında buda gerçekleşti. Bundan sonra iki ülke arasında ticaret ve turizimde, kültürde bu derneğimiz önemli bir rol oynayacaktır’’ dedi.

“GÖÇ BELGESELİ VE KONFERANS’’

Konuşmaların ardından göç belgeseli katılımcılara gösterildi. Belgeselde Türk gürcülerin neler çektiği ne zor koşullar altında göç ettikleri katılımcılara izletildi.

“Türkiye Gürcüleri Tarihi ve Göçü konulu konferans tarihçi Murat Kasap tarafından verildi. Kasap konuşmasında gürcülerin neden göç ettiğini Karadeniz ve çevre illerdeki gürcülerin hangi köken ve soydan geldiğini anlattı.

“DOSTLUK PLAKETİ’’

Ordu Üniversitesindeki etkinlik Türkiye Gürcüleri Dostluk plaketi ile sona erdi.

Gürcü Kültürüne vermiş oldukları destekten dolayı Türkiye Gürcüleri Dostluk plaketi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, İş İnsanları Yusuf Şenol Özkök, Ekrem Gündoğdu, Ogün Sönmez, Ertuğrul

Akyürek, Sami Atik, Ahmet Gürcüoğlu, Mustafa Uslu, İrfan Akar, Yusuf Demirel, İberya Özkan Melaşvili Araştırmacı yazar Murat Kasap’a verildi.

Gürcistan’dan gelen heyet ise dernek Başkanı Volkan Karauçoğlu’na teşekkür plaketi taktim etti.

‘’MÜZİK VE EĞLENCE’’

Etkinlikler Ordu Tayfun Gürsoy parkında devam etti. Düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Davetliler meydana sığmazken, eğlenceli bir gece yaşandı. Gecede ilk olarak Gürcistan halk topluluğu gösterisi gerçekleştirildi. Dans topluluğunun ardından müzik topluluğu gösterisi davetliler neşeli ve coşkulu anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından Samida müzik grubu seslendirdikleri unutulmaz eserler ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

DUYGU BAŞ KURUCU





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler