HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Temmuz 2024 Cuma Saat: 12:18

Yevmiye ve Patoz fiyatları açıklandı!

Fındık hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, fındık yevmiyeleri ve patoz tavsiye fiyatları belirlendi.
Yevmiye ve Patoz fiyatları açıklandı!

Fındık hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, fındık yevmiyeleri ve patoz tavsiye fiyatları belirlendi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası’nda yapılan toplantıda ilçe ziraat odaları başkanlarıyla birlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Soydan, 2024 yılı işçi yevmiyelerini açıkladı ve 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasının yasak olduğunu, bu kurala uymayanlara idari para cezası uygulanacağını belirtti. Yemek işçiye ait olduğunda yevmiye 800 lira olacakken, 15 işçiye kadar olan sayıda çalışanlar için yevmiye 900 lira, 15’ten fazla çalışanlar için ise 1.000 lira olarak belirlendi. Aşçılar için günlük ücret 800 lira, çuvalcılar için 900 lira, katırcılar içinse 1.600 lira olarak tespit edildi. Kilo başına fındık toplayan işçiler ise kilosu 8 liradan fındık toplayacak.

Ayrıca, 2024 yılı hasat sezonunda patoz ücreti 2.500 lira olarak açıklandı. Soydan, fındık maliyetinin de 2024 yılı için 1 kilo fındığın maliyetinin 117.46 lira olduğunu ifade etti ve bu yıl fındık taban fiyatının 160 lira olması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Yevmiye, ve, Patoz, fiyatları, açıklandı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler