HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Temmuz 2024 Cuma Saat: 17:02

“Fındık Fiyatını Üreticiler Belirlemeli”

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, fındık fiyatlarının aracılar ve tüccarlar tarafından değil, emek veren üreticiler tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
“Fındık Fiyatını  Üreticiler  Belirlemeli”

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, fındık fiyatlarının aracılar ve tüccarlar tarafından değil, emek veren üreticiler tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Tarım desteklerinin azalması ve girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte çay ve buğday üreticilerinin de mağdur edildiğini belirtti.

Uzun, açıklanan ürün fiyatlarının üreticilerin emeklerini karşılamaktan uzak olduğunu ifade ederek, "Fındık hasadı yaklaşırken fiyatlar bilinçli bir şekilde düşürülüyor. 110-115 TL'ye kadar inen fiyatlar, yeni sezon için 120-125 TL arasında bir fiyat açıklanacağını gösteriyor. Bu durumu kabul etmiyoruz," dedi.

Fındığın maliyetini belirlemenin üreticilerin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı'na (TMO) alım sınırı koymadan ve üreticiyi oyalamadan fındık alması çağrısında bulundu.

Bilimsel veri çalışmalarıyla yaptıkları maliyet hesaplamasında 1 kg fındığın maliyetinin 123,73 TL olduğunu açıklayan Uzun, üzerine %25 kar, %5 yaşam standardı payı ve enflasyon farkı eklenmesi gerektiğini, dolayısıyla taban fiyatın yaklaşık 180 TL olması gerektiğini belirtti. Bu fiyatların altında tekliflerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Uzun, CHP'nin basın açıklamasını önemli bulduklarını ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekerek, "Birlikte mücadele ederek kazanacağız. Emeğimize, ürünümüze sahip çıkıyoruz," dedi. Tüm partilerin, sendikaların ve derneklerin ortak tepkilerini göstermesi gerektiğinin altını çizen Uzun, "Birlikte hareket edersek hakkımızı alabiliriz," ifadesini kullandı.  





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler