HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 11:07

YALIKÖY’DE KABOTAJ COŞKUSU

Yarım asırlık bir gelenek olan Denizlik ve Kabotaj Bayramı bu yıl yaşanan sel afeti nedeniyle 12 Temmuz Cuma günü yine aynı yerinde Yalıköy mahallesinde birbirinden renkli yarışmalarla kutlandı.
YALIKÖY’DE KABOTAJ COŞKUSU

Yarım asırlık bir gelenek olan Denizlik ve Kabotaj Bayramı bu yıl yaşanan sel afeti nedeniyle 12 Temmuz Cuma günü yine aynı yerinde Yalıköy mahallesinde birbirinden renkli yarışmalarla kutlandı.

Yalıköy Limanında gerçekleşen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Liman Başkanı Hüseyin Şener, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Deniz şehitleri anısına saygı duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti. 

“FATSA OLARAK BU BAYRAMI EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLAMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yaptığı konuşmada yarım asırlık bir geleneğin yaşatılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Kibar, "Kabotaj Bayramı'nın 98. yılında halkımızla birlikte muhteşem bir festivalde bir aradayız. Hava ve ortam çok güzel. Tarih boyunca Yalıköy Kabotaj Bayramı, birbirinden güzel etkinliklere sahne olmuştur. Biz de atalarımızdan ve dedelerimizden miras kalan bu örf ve adetimizi gelecek kuşaklara aktarma noktasında kararlıyız. Her yıl 1 Temmuz’da kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı bu yıl hava muhalefeti nedeniyle 12 Temmuz Cuma günü halkımızla buluşarak kutladık.” ifadelerini kullandı.

 Başkan Kibar, konuşmasında ayrıca bu tür festivallerin toplumsal birlikteliği pekiştirdiğine ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağladığına dikkat çekti. "Kabotaj Bayramı, denizciliğimizin ve denizcilerimizin önemini vurgulayan, deniz kültürümüzü yaşatan çok değerli bir bayramdır. Biz de Fatsa olarak bu bayramı en güzel şekilde kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Tüm halkımıza katılımları ve destekleri için teşekkür ediyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Protokol konuşmalarından sonra yapılan yarışmalarda;  100 metre serbestte Doruk Kılınç, 200 metre serbestte Cihan Karakuş, 400 metre serbestte Alperen Dede, 100 metre sırt üstünde Nazif Mutlu, 100 metre kurbağalamada Kutay Kaan, Kadınlar 200 metrede Azra Şener, Lisanslı yüzücüler serbestte Cankatan Kır, 45 yaş üstü yüzme yarışını Erkut Arslan, Dipten en fazla yüzme yarışını Hakan Kır, Tek çifte kürek kayık yarışı Gürkan Sarıtaş birinci oldular. 

Günün en renkli yarışmalarından olan yağlı direkten bayrak alma yarışmasını ise Doğukan Kaya, ördek yakalama yarışması ise Hakan kır kazandı.




Anahtar Kelimeler : YALIKÖY’DE, KABOTAJ, COŞKUSU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler