HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 12:05

Kivide Kahverengi Kokarca Uyarısı!

Ordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden önemli uyarı: Kivi bahçelerinde Kahverengi Kokarca'ya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemeli!
Kivide Kahverengi Kokarca Uyarısı!

Ordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucunda, kivi bahçelerinde Kahverengi Kokarca erginleri ve yumurtadan çıkan nimflerin görüldüğünü bildirdi. Bu zararlıyla mücadelede kimyasal ilaçların kullanılmasının önemine dikkat çekildi.

Kimyasal Mücadele Zorunlu Üreticilere bahçelerini düzenli olarak kontrol etmeleri, yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve meyveler üzerinde erginler gördüklerinde hemen kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiği belirtildi. Kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünlerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında belirtildiği şekilde uygulanması gerektiği ifade edildi.

İlaç Kullanımı ve Güvenlik Önlemleri Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilerek, ruhsatlı bitki koruma ürünleri şu şekilde sıralandı:

800 g/l Malathion +12,8 g/l Gamma-cyhalothrin: 100 ml/da

40 g/l Pyrethrin: 100 ml/100 lt su

10 g/l Azadirachtin A: 300 ml/100 lt su

İlaçlama sırasında gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme gibi koruyucu ekipmanların mutlaka giyilmesi gerektiği vurgulandı. İlaçlama bittikten sonra tüm vücudun bol sabunlu su ile yıkanması gerektiği, boş ilaç ambalajlarının çevreye gelişi güzel atılmaması ve uygun şekilde bertaraf edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, ilaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süreyle hayvan otlatılmaması gerektiği ifade edildi.

Arıcılık İçin Özel Önlemler İlin önemli geçim kaynaklarından biri olan arıcılığa zarar vermemek için ilaçlama sırasında dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Arıların su içtiği kaynaklara bitki koruma ürünlerinin bulaştırılmamasının son derece önemli olduğu, ilaçlamaların akşam saatlerinde ve arıların uçuş yapmadığı zamanlarda yapılmasının gerektiği vurgulandı.

Ordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere birlik ve dayanışma içinde, zararlı böceklere karşı etkili bir mücadele yürütmeleri çağrısında bulundu.

 




Anahtar Kelimeler : Kivide, Kahverengi, Kokarca, Uyarısı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler