HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Temmuz 2024 Salı Saat: 13:51

Başkan Kibar’dan İlaçlama Çağrısı!

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, fındık üreticilerini fındık bahçelerinde hızla çoğalan zararlılar konusunda uyardı.
Başkan Kibar’dan İlaçlama Çağrısı!

 Son bir yıldır bölgeyi etkileyen kahverengi kokarca zararlısına karşı kimyasal mücadelede hasat öncesi son uygulama yapılması gerekmektedir. Kahverengi kokarca, istilacı bir tür olup, bir dölde yaklaşık 200 yumurta bırakmaktadır.

Haziran 15 itibariyle yumurtadan nimf (yavru) çıkışları yoğun şekilde görülmekte olup, bu dönemde fındıkta "lekeli iç" zararına neden olmaktadır. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan talimata göre hasat öncesi bekleme süresi (uygulama yapıldıktan sonra hasata kadar geçmesi gereken süre) kısa olan ilaçlar; rüzgârsız, sabah veya akşam saatlerinde, gerekli koruyucu tedbirler alınarak uygulanmalıdır.

“REKOLTEYİ OLUMSUZ ETKİLEMEMEK İÇİN FINDIK HASADINA YAKIN DÖNEMDE İLAÇLAMA YAPALIM”

Bu dönemde yapılacak kimyasal mücadele ile lekeli iç zararına karşı tedbir alınacak ve ileriki yıllarda zarar yapacak böcek popülasyonu da azaltılmış olacaktır diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bahçelerde kokarcaların bıraktığı yumurtalardan çıkan nimfler hızla çoğalarak ürünlere ciddi zararlar vermektedir. Üreticilerimiz, rekolteyi olumsuz etkilememesi için fındık hasadına yakın dönemde bahçelerini ilaçlamaları gerekiyor. Zararlılarla mücadelede birlik ve beraberlik içinde hareket edip, tüm üreticilere bereketli ve sağlıklı bir hasat dönemi diliyorum.” dedi.




Anahtar Kelimeler : Başkan, Kibar’dan, İlaçlama, Çağrısı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler