HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 11:08

"Fındık Üreticisi Adalet Bekliyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda fındık taban fiyatını gündeme getirerek önemli açıklamalarda bulundu.
"Fındık Üreticisi Adalet Bekliyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda fındık taban fiyatını gündeme getirerek önemli açıklamalarda bulundu. Özel, fındık fiyatının 160 liradan aşağıya açıklanmaması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:

"Çiftçiler, milletin efendisi olan köylüler, tarihin en zor günlerini geçiriyorlar. Şimdi fındık fiyatı açıklanacak. Sakarya'dan Trabzon'a kadar geniş bir coğrafyayı ilgilendiren milletvekillerimizin büyük bir emek ve gayretle iyi bir taban fiyat için çırpındıkları bir süreçteyiz. Fındığın dünya pazarındaki payı 120-130 milyar dolara ulaştı ve bunun yüzde 70'ini biz üretiyoruz. Ancak Türkiye bu işten sadece 2 milyar dolar kazanıyor. Bu adaletsizlik, kötü yönetim ve beceriksizlik sonucudur."

Özel, fındık üreticilerinin uluslararası kartellerin insafına bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Ordu'daki Ziraat Odası başkanları 1 kilo fındığın maliyetini 117 lira olarak belirlediler. 160 lira taban fiyat beklentisini ilan ettiler. Biz de bu 160 lirayı sahipleniyoruz. Üreticimizi yabancı şirketlerin kölesi yapmayın. Bu ürünün fiyatını biz belirleriz, onlar uyacaklar. Geçen sene yanlış bir rekolte hesabı ile fındık üreticisini ezdirdiniz. Şimdi 160 liranın altında ilan edilen her fiyat, uluslararası kartelleri zengin edecek, üreticimizi perişan edecek." dedi.

Özel, fındık fiyatının 160 liradan aşağı açıklanmasının büyük bir coğrafyayı mağdur edeceğini ve bu insanların kazandığı paranın şehirlerine, ekonomilerine, esnaflarına ve üreticilere can verdiğini vurguladı. "160 liralık fiyatı sahipleniyoruz ve buradan sesleniyoruz. Üreticinin hakkını verin. Sakarya'nın, Düzce'nin, Bartın'ın, Giresun'un, Ordu'nun, Zonguldak'ın, Trabzon'un hakkını verin. Hakkımızı istiyoruz, fazlasını değil." diyerek sözlerini tamamladı.




Anahtar Kelimeler : "Fındık, Üreticisi, Adalet, Bekliyor"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler