HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Temmuz 2024 Salı Saat: 11:37

Erol: “Basın, Toplumun Şeffaflığının Teminatıdır”

Ordu Valisi Muammer Erol, yayınladığı mesajında “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuzda kutlanmaktadır” dedi.
Erol: “Basın, Toplumun Şeffaflığının Teminatıdır”

Ordu  Valisi Muammer Erol, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır” dedi.

 Vali Muammer Erol, mesajında şu sözlere yer verdi: Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket edip, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip, güçlenmesine önemli bir katkıda bulunmaktadır.

Basın meslek ve ahlak ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güvenin artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının “Türkiye Yüzyılı” olma hedefine, ilimizde her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük payı vardır.

Toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan; kurumlar ile bireyler arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi. MUZAFFER ŞENSOY





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler