- 17:48 Çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
- 17:45 50 ton su ürününe el konuldu
- 17:41 Aç kalan 2 kurt köyde yiyecek aradı
- 17:42 MHP KAÇEP’TEN TSD’YE ZİYARET
- 17:35 Yasa dışı bahis operasyonunda 16 zanlı yakalandı
- 17:18 SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
- 17:19 TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Tepki
- 17:08 Başkan Güler, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 17:02 Çatalpınar'da Tefecilik Operasyonu
- 16:44 Fatsalı Temizlik Görevlisinden Şiirle Büyüleyen Başarı
- 16:28 Engelsiz Kafe’de 1. Yıl Kutlaması
- 16:18 Engelliler Günü Ordu’da Kutlandı
- 16:16 Fatsa OSB’de Kanser Taramaları Başladı
- 16:13 Fatsa Uzay ve Astronomi Atölyesi Büyük İlgi Gördü
- 13:47 Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
Fındık Fiyatı
Horon Şenliği Gerçekleştirilecek
Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğiyle, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleneksel halk dansı horon, 27 Temmuz 2024 tarihinde "Çambaşı Yayla Festivali" kapsamında gerçekleştirilecek olan "Çambaşı Horon Şenliği" ile yeniden yaşatılacak.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleneksel halk danslarının genel adı olan horon, Samsun ilinin doğusundan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin sahili ve kısmen iç kesimlerde yaygındır. Düğün, nişan, asker uğurlama, yayla şenlikleri gibi toplu eğlencelerde horon hızlı çevik hareketlerle oynanıyor. Doğu Karadeniz'in kapısı konumunda bulunan Ordu'da oynanan Gürcü Horonu, Mısıroğlu Horonu, Milli Horon, Boztepe Horonu, Kol Horonu, Melet Horonu, Perşembe Horonu, Nalcı Horonu, İskilip Horonu, Eşkıya Horonu da Karadeniz Bölgesi'nde oynanan horon türlerine örnek.Horon Şenliği Gerçekleştirilecek
Kültürün gerçek anlamda yansıması olan halk oyunları, kültür mirası olarak kuşaktan kuşağa devredilmektedir. Modern toplumlarda geçmişe özgü kültür değerleri olarak görülen halk oyunları işlev, içerik, estetik ve iletişim bakımından ait olduğu zamanın ve toplumun aynası olma özelliğini taşır. Figürler genellikle günlük yaşamı, doğa olaylarını, kadın erkek ilişkilerini, savaşmaları anlatır veya hayvanları taklide dayanır. Bir ulusun medeni ve çağdaş seviyeye ulaşmasının önemli ölçütlerinden birisi bilim ve teknikteki üstünlük ve teknolojik alanda gerçekleştirilen başarılar gibi, kültürel değerlerine sahip çıkmadaki gösterdiği hassasiyet doğru orantılı.
Bu anlayış ile yola çıkarak "Çambaşı Horon Şenliği" başlığı altında Ordu Karşılaması ve Horon gibi kaybolmaya yüz tutmuş halk oyunlarımızı yayla doğasında kamp kültürüyle birleştirerek geniş kitlelere ulaştırmak amacındayız. Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın iş birliği ile "Çambaşı Yayla Festivali" içinde 27 Temmuz 2024 tarihinde "Çambaşı Horon Şenliği" gerçekleştirilecek. Tüm halkımız davetli.