HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 16:49

“Çalışma Koşullarında İyileştirme Şart”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirme yapılması ve özlük hakları maaşlarında gerçekçi bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.
“Çalışma Koşullarında İyileştirme Şart”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirme yapılması ve özlük hakları maaşlarında gerçekçi bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Zengin, aile sağlığı çalışanlarının yıllardır haklarında düzenleme yapılmadığını ve bu nedenle çalışma alanlarında yalnızlığa itildiklerini ve psikolojik olarak yıprandıklarını ifade etti.

Zengin, aile sağlığı merkezlerinde çalışanların daha ikinci aydan itibaren bir üst vergi dilimine sokularak ücret kesintileri yaşadıklarını belirtti. Çalışanların, söz verilen temel maaş artışı sözünün gerçekleşmesini beklediklerini ve vergi adaletsizliğine daha erken maruz kaldıklarını vurguladı. Aile sağlığı merkezlerinde çalışan binlerce sağlık çalışanı her ay ücretlerinden yüksek vergi kesintilerine itiraz ediyor ve kesintilerin adaletli hale getirilmesini talep ediyor.

Ayrıca, hastaneler muvafakat vermediği için aile sağlığı elemanı bulmakta zorluklar yaşandığını ve bu durumun elemansız bir hekimliğin yürütülmesini büyük bir sıkıntı haline getirdiğini belirtti. Özellikle periferde ve ilçelerde aile hekimliklerinde çalışacak kamu personeli bulunamaması, personel eksikliğini geçici görevlendirmelerle çözmeye çalışsa da aşı, gebe takibi gibi uygulamaların düzenli takibinde sıkıntılar yarattığını ifade etti.

Zengin, aile sağlığı elemanlarının maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini, özellikle ulaşım ve lojman sıkıntısı olan yerlerdeki personelin maaşının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Aile sağlığı elemanlarının en azından çalışma yoğunluklarını karşılayan bir maaş farkı düzenlemesi olması ve hastanelerden geçiş özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kamu dışı aile sağlığı elemanlarının kadroya geçmesiyle boşalan ve hâlâ personel sıkıntısı çeken aile hekimlerinin personel sıkıntısının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, aile hekimlerinin halka sağlık hizmeti sunmasının kolaylaştırılması gerektiğini belirten Zengin, aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce son bulması için çağrıda bulundu.

MUZAFFER ŞENSOY





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler