HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 12:20

“Diş Sağlığı Çalışanlarının Hakları Çiğneniyor”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çalışan personelin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve sağlık sorunlarını gündeme getirdi.
“Diş Sağlığı Çalışanlarının Hakları Çiğneniyor”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çalışan personelin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve sağlık sorunlarını gündeme getirdi. Çalışma koşullarının zorluğu, artan iş yoğunluğu ve fiziksel ile psikolojik yıpranma, diş sağlığı çalışanlarının temel sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Zengin, ağız ve diş sağlığı çalışanlarının küçük, kalabalık, havasız ve gürültülü ortamlarda çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Bu tür ortamların, çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Ayrıca, çalışanların aşırı yoğunlukta çalışarak hizmet üretmeleri ve bu hizmetin sağlık tehditleri içeren ortamlarda verilmesi konusunda büyük özveri gösterdiklerini vurguladı.

Ancak Bakanlık tarafından yoğun çalışma ve emeklerin karşılığının verilmediğini ifade eden Zengin, yetersiz döner sermaye ücretlerinin bu sorunların başında geldiğini belirtti. Özveri ile çalışan personelin hak ettiği ücretleri alamaması ve sabit ek ödemeye mahkûm edilen performans sisteminin adaletsiz olduğunu vurguladı.

Diş teknisyenlerinin, toz ve kimyasallarla gelişen meslek hastalıklarıyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Zengin, uzun çalışma sürelerinin ve uygunsuz laboratuvar koşullarının, solunum sistemi hastalıklarını artırdığını kaydetti. Diş protez laboratuvarlarının fiziki şartlarının, sağlık standartlarına uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, alçı tozundan korunmak için uygun havalandırma ve kişisel koruyucu maske kullanımının önemine vurgu yaptı.

Zengin, meslek hastalığına yakalanan personele tazminat ödenmesi gerektiğini ve kimyasal etki maruziyeti nedeniyle yıllık izne ilave izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aylık parça protez sayısının düşürülmesi ve sağlık çalışanlarına dinlenme imkanı tanınması gerektiğini belirtti. Adaletsiz döner sermaye ve performans uygulamalarının büyük mağduriyetlere yol açtığını, hasta hakları birimlerinde hasta şikayetlerinin çoğunlukla konuyla ilgisiz kişilerce değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Fatih Galender Zengin, Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşullarına kavuşturulması mücadelesinin süreceğini duyurdu. BAHAR BALCI





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler