HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 15:12

“Belediyeler Borç Batağına Sürüklenirken Neredeydiniz?”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP yönetimindeki belediyelerin vergi borçlarının tahsiline yönelik girişimi eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.
“Belediyeler Borç Batağına Sürüklenirken Neredeydiniz?”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP yönetimindeki belediyelerin vergi borçlarının tahsiline yönelik girişimi eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Torun'un açıklamaları, AKP'nin belediyeleri yıllarca borç batağına sürüklediği iddiaları ve yandaş şirketlerin vergi borçlarının silinmesi üzerine yoğunlaştı.

Torun, "22 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Erdoğan, belediyelerden vergi borçlarını tahsil edecekmiş. Sayın Erdoğan, belediyeleri kaybetmeden önce neden böyle bir girişimde bulunmadınız?" diyerek tepkisini dile getirdi. CHP'li belediyelerin AKP'den devraldığı borçlu durumunu hatırlatan Torun, "AKP tarafından yıllarca yönetilen belediyeler bize borç bataklıkları olarak devredildi. Belediyeler borç batağına sürüklenirken neredeydiniz?" ifadelerini kullandı.

Torun, yandaş şirketlerin vergi borçlarının silinmesini de eleştirerek, "Yandaş şirketlerin 7.5 milyar lira vergi borcunu silmekte bir sakınca görmezken, batağa sürüklediğiniz belediyeler seçimlerde CHP’ye geçtiği için ceza kesmek hangi yönetim anlayışının sonucudur?" şeklinde konuştu.

CHP olarak engellemelere ve baskılara karşı direneceklerini vurgulayan Torun, "Bizler engellemelere ve baskıya karşı direnmeyi bir hayat biçimine dönüştürmüş insanların partisiyiz. Ne yaparsanız yapın Halkçı Belediyelerimiz, kamu yararına çalışmaya, üretmeye devam edecektir," dedi.

Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a naçizane tavsiyelerde bulunarak, "Buhar olan 128 milyar doların, silinen vergi borçlarının, saray harcamalarının ve özel uçak giderlerinin peşine düşmenizdir!" ifadelerini kullandı.  BAHAR BALCI





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler