HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Temmuz 2024 Pazar Saat: 12:40

ŞANLITÜRK, ARICILARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN TAKİPTE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de arıcıların sorunlarını dile getirerek sorunların çözümü için takipçisi olmaya devam ediyor.
ŞANLITÜRK, ARICILARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN TAKİPTE

Milletvekili Şanlıtürk, 2024 yılı bal hasadının başlaması üzerine arıcılara hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
Şanlıtürk, Ülke genelinde arıcılığın geliştirilmesi ve sahte bal ile mücadele için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de Meclis Araştırması talebinde bulunmuştu.
Türkiye’de yaklaşık 300 Bin kişinin Arıcılık sektöründen geçindiğini hatırlatan  Şanlıtürk, verdiği önergede ayrıca gezgin arıcılar içinde mazot desteği sağlanması için bir adım atmıştı.
KOVAN BAŞINA DESTEK 60 TL’DEN 100 TL’YE ÇIKARILDI
Türkiye’de arıcılığın büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Şanlıtürk, mazot desteğinin yanı sıra kovan başına da destek verilmesini istemişti. Bu talep üzerine kovan başına 60 TL olan destek, Şanlıtürk’ün çabaları sonucu da 100 TL’ye çıkarılmış oldu.
ORDU’DA 3 BİN 500 KAYITLI ARICI VAR
Türkiye'de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu'da, 2024 yılı hasat sezonunda çiçek balı üretimi yapan arıcılarda yüzde 50 verim kaybı olduğunu üzüntüyle öğrendiğini belirten Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Ordu'da 3 bin 500 kayıtlı arıcı ve yaklaşık 10 bin aile bu sektörden geçimini sağlıyor. Ordulu arıcılar tarafından yaklaşık 60 ilde üretimi yapılan ballar Avrupa ülkelerine de ihraç ediliyor.
ÇİÇEK BALINDA ÜRETİM YÜZDE 50 AZALDI
Gezgin arıcılık ile en fazla üretim yapan Ordulu arıcıların, 2024 yılında çiçek balı üretimi bir önceki yıla göre yüzde 50 azalmış. 2023 yılında 19 bin ton bal üretimi yapılan Ordu'da bu yıl rekoltenin yarı yarı düşmesi bekleniyor. Arıcıların maliyetlerinin göz önünde bulundurularak, fiyatların yükselmesi gereken bütün desteklerin sağlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.
“HAYIRLI VE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM”
Arıcılarımız her ne kadar sezona istedikleri gibi başlamasalar da biz Mecliste arıcılarımız için bugüne kadar başlattığımız destek çalışmalarını bundan sonrada sürdürmeye ve sonuç alıncaya kadar gayret göstereceğiz. Bu hususta arıcılarımızın asla şüphesi olmasın. Bu vesile ile bütün sektöre hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

MUHABİR HURİYE TUĞÇE ARSLAN





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler