HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Temmuz 2024 Pazar Saat: 13:14

ÇAMBAŞI YAYLASINDA RENKLİ FESTİVAL

BAŞKAN GÜLER, ÇAMBAŞI’NDA COŞKUYA ORTAK OLD
ÇAMBAŞI YAYLASINDA RENKLİ FESTİVAL

 Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, 21. Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali düzenlendi. Birbirinden renkli görüntülerle başlayan 21.Çambaşı Yayla Festivali’ne vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “3 ay değil 12 ay Ordu” sloganıyla Ordu’da dört mevsim dolu dolu geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği ve Kabadüz Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve iki gün süren festivalin ilk gününde tarım ve hayvancılığı teşvik eden yarışmalar gerçekleştirildi.

Düzenlenen festivale, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Muammer Erol, Kabadüz Kaymakamı Mehmet İlgen, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

TARIM VE HAYVANCILIĞI TEŞVİK EDEN YARIŞMALA DÜZENLENDİ

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, 21. Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali kapsamında tarım ve hayvancılığı teşvik eden yarışmalar düzenlendi. En güzel buzağı, kuzu, peynir, bal ve turşu yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. At yarışlarında dereceye girenlere ise hediye verildi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN GÜLER’E YOĞUN İLGİ

Düzenlenen festivalde vatandaşlarla bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Daha sonra Çambaşı Yayla Merkezini ziyaret eden Başkan Güler, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Festivalde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’nun turizm merkezlerinden biri olan Çambaşı yaylasında coşku var” dedi.

Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, 21. Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali’ndeyiz. Müthiş bir heyecan ve coşku var. Festivalin ilk gününde geleneksel yarışmalar yapıldı. Aslında bu yarışmalarda amaç tarıma ve üretime teşvik etmeye yönelikti. Festivalin ilk gününe vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Tam bir coşku ve heyecan var. Bu festivalimiz haricinde diğer ilçelerimizde de festivaller var. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde düzenlenen bu festivalleri daha da geliştireceğiz. Bu festivallerin yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” Dedi.

21. Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali kapsamında mehter gösterisi, horon ve halkoyunları ekipleri gösteri sundu. Düzenlenen şenlik daha sonra konserler ile sona erdi.

İNTERNET EDİTÖRÜ: MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : ÇAMBAŞI, YAYLASINDA, RENKLİ, FESTİVAL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler