HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Temmuz 2024 Salı Saat: 16:23

“Tedbirler Yetersiz”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Aile Sağlığı Merkezi'nde görev başında şiddete uğrayan ve yoğun bakımda tedavi gören Doktor Mustafa Hürkal Tezvar'a acil şifalar diledi.
“Tedbirler Yetersiz”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görev başında şiddete uğrayan ve yoğun bakımda tedavi gören Doktor Mustafa Hürkal Tezvar'a acil şifalar diledi. Şiddet olayını gerçekleştiren kişilerin en ağır cezaları alması gerektiğini vurgulayan Zengin, sağlıkta şiddet konusundaki yaptırımların ve tedbirlerin artırılmasını talep etti.

"Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Öncelikli Hedef Olmalı"

Zengin, sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmediklerinde nasıl etkili hizmet üretebileceğini sorgulayarak, sağlık kurumlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerisinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Şiddet olaylarının suç ertelemesi veya paraya çevrilmesi yerine doğrudan hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

"Şiddete Sıfır Tolerans ve Kamu Sağlık Hizmetlerinde Ücretli Önlemler"

Şiddet uygulayan kişilere, acil durumlar dışında kamu sağlık hizmetlerinin ücretli verilmesi gibi önlemlerin hızla hayata geçirilmesini öneren Zengin, tutuklu yargılamanın istisnasız uygulanması gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının yaşadığı korkunun ortadan kaldırılabilmesi için somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

"Şiddet, Tüm Toplumun Meselesidir"

Zengin, sağlıkta şiddetin sadece sağlık camiasının değil, tüm toplumun meselesi olduğunu ifade ederek, yaşanan olaylara karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının şiddet sarmalından bir an önce kurtarılması gerektiğini vurguladı ve sağlıkta şiddetle ilgili kesin çözüm için en ağır cezaların verilmesini talep etti.  AHMET FURKAN ÇETİN





Anahtar Kelimeler : “Tedbirler, Yetersiz”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler