HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 12:40

Fındık Üreticilerine Tam Destek

Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Yalçın Ocak, TMO Ordu Başmüdürü Yusuf Akay, TMO Başmüdür Yardımcısı Sn. Ahmet Tanrıverdi ve TMO eski Başmüdürü Mehmet Güney ilçemizi ziyaret etti.
Fındık Üreticilerine Tam Destek

Fındık hasat sezonu öncesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Yalçın Ocak, TMO Ordu Başmüdürü  Yusuf Akay, TMO Başmüdür Yardımcısı Ahmet Tanrıverdi ve TMO eski Başmüdürü  Mehmet Güney ilçemizi ziyaret etti.

Fatsa İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan ve Fatsa Ziraat Odası Başkanı Sn. Haydar Gürsu, kahverengi kokarcanın yoğun zararı tespit edilen bölgemizde, TMO'nun ikinci bir depo açarak kahverengi kokarcadan kaynaklı randıman düşüklüğü yaşayan üreticilerin mağdur edilmemesi talebini iletti. Bu talep olumlu karşılandı ve TMO, düşük randımanlı fındığa da sahip çıkacak.

Çiftçinin yüksek maliyet ve düşük verimle sürdürmeye çalıştığı fındık tarımının sorunları ve çözüm önerileri hakkında kapsamlı istişarelerde bulunuldu. Üreticilerin talepleri ve yaşadıkları zorluklar değerlendirilerek, fındık tarımının daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için gereken adımlar konuşuldu.

 




Anahtar Kelimeler : Fındık, Üreticilerine, Tam, Destek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler