HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 13:22

“HAYVANLARIN YAŞAM HAKKI GASP EDİLMEMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasını sert bir dille eleştirdi.
“HAYVANLARIN YAŞAM HAKKI GASP EDİLMEMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasını sert bir dille eleştirdi. Gürsoy, “Bu yasa, sokak hayvanlarının yaşam haklarına tamamen aykırı bir yaklaşımı temsil etmektedir. Hayvanların öldürülmesi asla kabul edilemez; onların da yaşama, korunma ve sevgi görme hakları vardır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiği konusunda toplumun vicdanına sesleniyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

HAYVAN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ

Gürsoy, bu yasanın altında yatan düşünce yapısının sorgulanması gerektiğine vurgu yaparak, “Hayvanlara karşı uygulanan şiddet, toplumda daha geniş bir şiddet kültürünü besler. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak, bizim ahlaki sorumluluğumuzdur ve bu sorumluluktan kaçmak asla mümkün değildir” dedi.

TOPLUMUN DUYARLILIĞINI ARTIRMALIYIZ

Ayrıca, Gürsoy, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın artırılması gerektiğini belirterek, “Hayvanların korunması, sadece hayvan severlerin meselesi değildir. Tüm toplum bu konuda sorumluluk almalı ve hayvanların yaşam haklarını savunmalıdır. Bu yasa, yalnızca hayvan haklarını değil, toplumsal vicdanı da yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

HAYVAN HAKLARI, İNSANLIK VAZİFESİDİR

Son olarak, Gürsoy, “Hayvan haklarına saygı göstermek, ilerici bir toplum olmanın bir gereğidir. Tüm bireylerin bu konuda duyarlı olması ve hayvanların haklarını korumak için seslerini yükseltmesi lazımdır. Birlikte hareket ederek bu yanlışı düzeltme imkânımız var” diyerek, toplumu harekete geçmeye davet etti.




Anahtar Kelimeler : “HAYVANLARIN, YAŞAM, HAKKI, GASP, EDİLMEMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler