HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 14:50

“Memurların Cebindeki Ateş Yanıyor”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memurların alım gücünün sürekli olarak düştüğünü ve geçmiş yılların kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Memurların  Cebindeki  Ateş Yanıyor”

Temmuz ayında, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 19.234,43 TL’ye, tüm diğer zorunlu aylık harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 62.652,87 TL’ye yükseldi.

Türk Sağlık-Sen Ar-Ge Merkezi tarafından yapılan asgari geçim endeksi çalışmasına göre, enflasyon artarken maaşlar hızla erimekte. Açıklanan rakamlar, özellikle gıda fiyatlarının fahiş derecede yükseldiğini gösteriyor. Bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının neredeyse yarısını oluşturuyor. Gelirinin büyük bir kısmını sadece gıda ve barınma giderlerine harcayan çalışanların, maaşlarından geriye kalanla hangi harcamayı yapabileceği ise belirsiz.

 Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin,  memurların alım gücünün sürekli olarak düştüğünü ve geçmiş yılların kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Seyyanen zam ve refah payı talebinin bu kayıpları gidermeyi amaçladığını belirtti.

Zengin, "Kamu çalışanları ve emeklilerimizin mutfaklarındaki yangın daha da büyümekte. Yaşanan sıkıntıların bir nebze giderilmesi için Türkiye Kamu-Sen olarak uzun zamandır talep ettiğimiz ek zammın verilmesi artık kaçınılmazdır. Ekonomik gerçekler ışığında toplumun tüm kesimleriyle birlikte memurlarımızın da bu dar boğazdan çıkarılması gerekmektedir. Kamu çalışanlarına verilecek bir ek zam, piyasalara da hareketlilik getirecektir" dedi.  BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : “Memurların, Cebindeki, Ateş, Yanıyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler