HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 10:45

Bitki Koruma Ürünlerine Sıkı Denetim

Bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanmasına yönelik daha etkili kontroller yapılması amacıyla, 16-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.
Bitki Koruma Ürünlerine Sıkı Denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanmasına yönelik daha etkili kontroller yapılması amacıyla, 16-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. 

Bu kapsamda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile bu kanuna bağlı olarak 13 Şubat 2019 tarih ve 30685 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" gereğince ilimizdeki bitki koruma ürünleri bayileri, kontrol görevlileri tarafından denetlenmeye devam ediyor.

Yapılan kontrollerde, bitki koruma ürünlerinin stok takip sistemi kapsamında son kullanma tarihleri, stok durumu, üreticiye satış konusunda bilgilendirme, koruyucu ekipman kullanımı, iş yerinde insan ve hayvan gıdaları ile satışı yasak olan maddelerin bulundurulmaması ve ilgili yönetmelik dahilinde talep edilen fiziksel şartlar kontrol ediliyor. MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : Bitki, Koruma, Ürünlerine, Sıkı, Denetim

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler