HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 15:12

Ukrayna'nın Yıkılan Şehirlerini Ordulu Firma Ayağa Kaldırıyor

Rusya’nın Ukrayna işgalinin üzerinden 2.5 yıl geçti. Hastaneleri, okulları vuran Rus güçleri, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın en büyük göç hareketine neden oldu.
Ukrayna'nın Yıkılan Şehirlerini Ordulu Firma Ayağa Kaldırıyor

Çoğu çocuk olmak üzere binlerce si­vil Ukraynalı, Rus bombalarıy­la hayatını kaybetti. Enerjiden tarım ambarlarına kadar sivil hedefleri vuran Rus güçleri, özellikle altyapıyı hedef alma­ya devam ediyor.

Avrupa’nın en büyük elektrik üreticilerinden olmasına rağmen enerji krizi yaşayan Ukrayna’da santraller ile birlikte köprüler Rus Reji­mi’nin ana hedeflerinden biri. Katliamın yapıldığı İrpin Köp­rüsü’nde yaşananlar hala hafı­zalardaki yerini korurken, sa­vaşın sembolü olan yapıyı tek­rar canlandıran Türk şirketi Onur İnşaat oldu.

DALGAKIRAN’DAN JENERATÖR BAYKAR’DAN SİHA TESİSİ

İşgalin başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana birçok yabancı şirket Ukrayna’dan ka­çarken, Baykar Makine ve Dal­gakıran Grubu gibi Türk şirket­leri Ukrayna’ya gelenler kadar Ukrayna’dan ayrılmayarak ce­saret gösterenlerin başında ge­liyor Onur inşaat. Kiev’in dış mahalleriyle bağını sağlayan birçok köprüyü tekrar onaran veya kuran Onur İnşaat, şimdi de ülkedeki en stratejik yapılar­dan biri olan Dnipro Nehri üze­rindeki metro köprüsünü de tekrar hizmete kazandıracak.

METRO KÖPRÜSÜNÜ REHABİLİTE EDECEK

Edindiğim bilgilere göre Kiev’deki metro köprüsünün acil onarımı için açılan ihaleyi kazanan Onur İnşaat, projeyi 2 yılda tamamlayacak. 2 milyar Ukrayna Grivnası (1.5 milyar TL)) değerindeki ihaleyi kaza­nan Onur, yol yüzeylerinin re­novasyonu, köprü direklerinin renovasyonu, yıpranmış metal kısımların tamiratı ve paslan­masını önleyici bakımı, kaldı­rım taşlarının düzenlenmesi, çevre düzenleme ve çim dü­zenleme işlerini üstlenecek.

Onur Group Ukrayna Genel Müdürü Emre Karaahmetoğ­lu, Türk şirketin Ukrayna’da sadece altyapı değil, istihdam yaratan projeleri de savaş dö­neminde devreye aldığını be­lirtti. Halihazırda Ukrayna’da 5 bin üzerinde çalışanı olan Onur Grubu’nun madencilik­ten enerjiye yapı kimyasalla­rına kadar birçok alanda ya­tırımı hayata geçirdiklerini belirten Karaahmetoğlu, “Uk­rayna’da makine parkımızı ve personelimizi savaşa rağmen koruduk.

Askeri destek kadar ülkenin en önemli ihtiyacı ge­leceğe yönelik kaygılar. Bu da yatırım ve iş imkanı yarata­rak, ekonomiyi destekleyerek sağlamaya çalışıyoruz. Savaşa rağmen hem ekibimizi hem de ekipmanlarımızı koruduk ve çalışmaya devam ediyoruz. Biz Ukrayna’ya inanıyoruz, onlar da bize güveniyor. Türk şirket­lerine karşı yoğun bir destek, sevgi ve sempati var” dedi.

2030’A KADAR 500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

Onur Group, 2021’den bu ya­na Ukrayna’daki dokuz iş ala­nına yaklaşık 500 milyon do­lardan fazla yatırım yaptıkla­rını kaydeden Karaahmetoğlu, 2030 yılına kadar da 500 mil­yon dolar daha yatırım ya­pacaklarını belirtti. Onur Group’un yaptığı yatırımlar­dan biri de hazır beton tesisleri oldu.

Ukrayna’nın hazır beton, betonarme ürünler, metal ya­pılar ve parke taşları üreten en büyük şirketlerinden biri olan Onur Group’a ait Efe şirketi, sa­vaşın başlangıcından bu yana, geliştirmeye 20 milyon dolar yatırım yaptı ve üretimini artır­maya devam ediyor.

Dünya/Kerim Ülker





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler