HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 15:40

YAZ OKULU’NDAN MUHTEŞEM FİNAL

ltınordu Belediyesi’nin bu yıl ilk kez 8-14 yaş arası çocuklar için yaz tatilini daha verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ‘Yaz Okulu’ sona erdi. Bir ay boyunca 14 branşta eğitim alan çocuklar, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı
YAZ OKULU’NDAN MUHTEŞEM FİNAL

Altınordu Belediyesi’nin bu yıl ilk kez 8-14 yaş arası çocuklar için yaz tatilini daha verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ‘Yaz Okulu’ sona erdi. Bir ay boyunca 14 branşta eğitim alan çocuklar, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Altınordu Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla insan yaşamına dokunan projeleri teker teker hayata geçirmeye devam ediyor. Özellikle gelecek nesillerin kültür, sanat, eğitim ve teknoloji alanında becerilerinin artırılmasına yönelik proje hazırlayan Altınordu Belediyesi, yaz tatilinde de çocukları yalnız bırakmadı. Altınordu Belediyesi, Habitat Derneği iş birliği ile 8-14 yaş arası çocukların yaz tatilinde kendilerini geliştirmeleri ve çeşitli beceriler kazanması amacıyla ‘Yaz Okulu’ uygulamasını hayata geçirdi. 

14 BRANŞTA ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLDİ

1 Temmuz’da Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde başlayan ‘Yaz Okulu’nda 130 çocuk katıldı. 1 ay boyunca çocuklara; Dijital Okuryazarlık, Çevrimiçi Güvenlik, Siber Zorbalık, Robotik Kodlama, Tasarım Odaklı Düşünme, İklim ve Çevre Farkındalığı, Yapay Zeka, 3 Boyutlu Tasarım, Finansal Bilinç, Olimpik Değerler, Yaratıcı Drama, Görsel Sanatlar, Zeka Oyunları ile Kutu Oyunları ve Atölye eğitimi verildi.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

31 Temmuz’da sona eren ‘Yaz Okulu’nda eğitim alan öğrenciler için mezuniyet etkinliği düzenlendi. İhsan Gürdal Teknoloji ve Tasarım Atölyesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, veliler ve öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Marş eşliğinde çocukların dans gösterisiyle başlayan etkinlik, tiyatro gösterisiyle devam etti. Ardından çeşitli karakterlere giren öğrenciler, katılımcılara masal anlatımı yaptı. Gösterileriyle yüzlerde tebessüm oluşturan öğrenciler, bol bol alkış aldılar. 

BAŞKAN TEPE: “MUTLU ÇOCUK SESLERİNİN YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Mezuniyet etkinliğinde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Çocukların 1 ay boyunca 14 farklı alanda birbirinden keyifli ve eğlenceli eğitimler aldığını belirten Başkan Tepe, “Altınordu’nun her bir sokağında, her bir caddesinde daha fazla mutlu çocuk seslerinin yükselmesi için gayretle çalışmaya devam ediyoruz.  Bu alanlar yapılmıştı ancak vatandaşlarımıza hitap etmiyordu. Biz de içeriğini daha nitelikli hale getirerek, burayı çocuklarımızın, genç kardeşlerimizin ve yetişkinlerimizin hizmetine sunduk. Binaların yapımından daha kıymetli olan içindeki çocukların daha fazla keyif alması.  İşte burası bu yıl ilk defa çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Belediyemiz Kültür İşleri Müdürlüğünce çocuklarımızın yaz tatilini daha verimli geçirmesi için Yaz Okulu düzenlendi. Burada 14 farklı branşta 1 ay boyunca 130 öğrenci kardeşimiz eğitim aldı. Şimdi o kardeşlerimin burada yüzlerindeki mutluluğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ben eğitimlerini başarıyla tamamlayan bütün kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Kursların her kademesinde görev alan çalışma arkadaşlarımızla Habitat Derneği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün eğitmenlerine de yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Tepe, belediyenin bütün alanlarını Altınordu’da yaşayan yurttaşların hizmetine sunacaklarını da kaydederek, “Tıkır tıkır çalışacağız, teker teker de tamamlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARDAN TEŞEKKÜR

Bir ay boyunca Yaz Okulu’nda eğitim alan çocuklar duygularını anlattı. Çocuklardan Sare Beren Cebeci, “Burada teknolojik ve resim yapma açısından kendimi geliştirdim. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok keyif aldım” dedi.

Orkan Tuğrul Gürsoy da tiyatro kursuyla kendini geliştirdiğini ifade etti.

Tuğsem Lina Tiryaki, “Burada öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımızla çok eğlenceli vakit geçirdik. Buraya biz çocukların hizmetine sunan Ulaş başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Burada eğitim aldığım süre içerisinde çok mutluydum. Kendimi çeşitli alanlarda geliştirme imkanı buldum” diye konuştu.

Göksu Ovalıoğlu, Asude Altaş, Deniz İlke Baş, Taha Yüce, Mehmet Uraz Koca, Elif Yücel, Aras Keklikçi ise, “Burada çok güzel şeyler öğrendim. Burayı çok seviyorum. Burada öğrendiğim en ilginç bilgi; eski para yerine deniz kabukları gibi başka cisimler para olarak kullandığı oldu. Çok memnun kaldım. Buradan ayrılmakta istemiyorum” açıklamasında bulundular.

VELİLERDEN TAM NOT

Çocuğunu Yaz Okulu’na getiren velilerden Telat Çetinkaya, eğitimlerin çocuklar için faydalı olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız burada sosyalleşme fırsatı buldular. Arkadaşlarıyla bir şeyler paylaşmayı öğrendiler. Bilgisayara veya tablete ayıracakları zamanı çocuklarımız buraya ayırdılar. Sosyal medyadan uzaklaşmalarına vesile oldu. Buradaki eğitimler aslında ilerisi için bir yatırım oldu. İleride karşılaştığı bir sorunu buradan aldığı eğitimle çözecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ALDIĞI EĞİTİMLERLE KENDİNİ GELİŞTİRDİĞİNİ GÖRDÜM”

Bir diğer veli ise Burcu Yücel ise, “Yaz Okuluna kızımı kaydettirmiştim. 1 ay boyunca burada eğitim aldılar. Eğitim aldıkları zaman diliminde çok eğlendiklerini gördüm. Hem eğitim hem arkadaş çevresi olsun ciddi anlamda büyük etkinlikleri oldu. Seneye bir daha böyle etkinlik yapılması halinde tekrar çocuğumu getirmeyi düşünüyorum. Çünkü aldığı eğitimlerle kendini geliştirdiğini gördüm. Resim kursuna daha önceden gitmişti ancak buradaki resim kursuyla teknik olarak kendini geliştirdi. Şu anda 9-10 yaşındaki çocukların çizebileceği resimleri çizebiliyor. Teknolojik açıdan kendini geliştirdi. 1 aylık zaman diliminde boş bir vakit geçirmedi” ifadelerinde bulundu.

Şule Keklikçi de “Burada verilen eğitimlerden çok memnun kaldık. Burada çocuklarımızın kaliteli vakit geçirdiklerini düşünüyorum. Çocuğum buradan eve geldiğinde her zaman mutluydu” açıklamasında bulundu.

Mezuniyet etkinliğinde Başkan Ulaş Tepe, öğrencilere katılım belgesi, resim defteri, boyama kitabı, üzerinde Türk bayrağı bulunan tişört ve şapka takdim etti. Etkinlik, Yaz Okulu Hatıra Resmi üzerine boyalı parmakların basılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Umut Demir




Anahtar Kelimeler : YAZ, OKULU’NDAN, MUHTEŞEM, FİNAL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler