HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ağustos 2024 Cuma Saat: 16:39

“YAZIKLAR OLSUN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'da düzenlenen fındık mitinginde açıklanan 130 TL'lik fındık fiyatının maliyetlerin altında olduğunu belirtti.
“YAZIKLAR OLSUN”

AHMET FURKAN ÇETİN

CHP Genel Başkanı Özgür  Özel, üreticilere fiyatların yükselmesini beklemeleri gerektiğini söyledi.

Atatürk Meydanı'nda yapılan mitingde Giresunlulara hitap eden Özgür Özel, açıklanan fındık fiyatını eleştirerek şunları söyledi: "Fındık üreticileri, fiyatların bir an önce açıklanmasını ve adil bir fiyat belirlenmesini bekliyordu. Ancak fiyat açıklandığında 130 lira olarak belirlendiğini gördük. Bu fiyat, fındık üreticisinin maliyetlerinin çok altında. Ziraat Odaları ve diğer hesaplamalar, maliyetin 140 liranın üzerinde olduğunu gösteriyor. Biz, fındık fiyatının en az 160 lira olması gerektiğini, Trabzon milletvekillerimiz ise 180 liranın altında bir fiyatın kabul edilemeyeceğini belirttiler. Ancak açıklanan fiyat 130 lira oldu."

Özel, çiftçi sayısının azalmasına dikkat çekerek, "2002 yılında 2.8 milyon çiftçi varken, bugün bu sayı 2.3 milyona düştü. Bu süreçte birçok çiftçi büyük şehirlere gidip asgari ücrete çalışmaya başladı. Türkiye, artık kendi kendine yeten bir tarım ülkesi olmaktan uzaklaştı" dedi.

Fındık sektörünün stratejik önemine de değinen Özel, "Dünyadaki fındık piyasası 130 milyar dolar değerinde. Türkiye bu piyasanın yüzde 70'ini üretiyor ama bu piyasanın sadece yüzde 2'sini kazanıyoruz. Düzen değişmeli ve üretici daha fazla pay almalıdır" şeklinde konuştu.

Özel, üreticilere sabırlı olmalarını ve fındıkları hemen satmamalarını tavsiye etti. "Fiskobirlik artık yok, TMO'nun uygulamaları ise üreticiyi mağdur ediyor. Rekolte düşük, sabredebilirsek fiyatların yükselebileceğini düşünüyoruz. Fındık üreticileri olarak birlikte mücadele edeceğiz ve fındıkla ilgili bir yasa çıkarılmasını destekleyeceğiz" dedi.  




Anahtar Kelimeler : “YAZIKLAR, OLSUN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler