HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 09:29

Türkiye'de Instagram, 24 saatten daha uzun süredir kapalı

Türkiye'de 50 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medyada görsel paylaşma uygulaması Instagram'a yaklaşık 24 saattir giriş yapılamıyor.
Türkiye'de Instagram, 24 saatten daha uzun süredir kapalı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a, dün sabah saatlerinden itibaren Türkiye'den erişim sağlanamıyor. Türkiye'de 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağı ise merakla bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı kapatma kararının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan bir açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu'ndan Açıklama: "Kurallara Uyulursa Erişim Engeli Kalkacak"

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın açılması için gerekli şartları açıkladı. Instagram ile sürekli iletişim halinde olunduğunu ve sosyal medya temsilcisiyle görüşüldüğünü belirten Bakan Uraloğlu, platformun Türkiye'nin belirlediği kurallara uyması durumunda erişim yasağının kaldırılacağını ifade etti. Uraloğlu, şu sözlerle durumu özetledi:

"Onlarla iletişim halindeyiz. Net şekilde hassasiyetlerimiz belli. Eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an, biz o engeli kaldırmış olacağız. Burası kanunları, kuralları olan bir ülke."

Türkiye'nin Hassasiyetleri

Türkiye, sosyal medya platformlarından belirli kurallara uymalarını talep ediyor. Bu kurallar arasında, Türkiye'de bir temsilci bulundurma zorunluluğu, yasal taleplere hızlı yanıt verme ve mahkeme kararlarına uygun hareket etme gibi maddeler bulunuyor. Bakan Uraloğlu, bu eksikliklerin giderilmesi halinde Instagram'a erişim engelinin kaldırılacağını belirterek, platformun Türkiye'deki kullanıcılarına yeniden hizmet vermeye başlayabileceğini söyledi.

Umut Demir




Anahtar Kelimeler : Türkiye'de, Instagram, 24, saatten, daha, uzun, süredir, kapalı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler