HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 13:41

Fındık Hasat Mevlidi Düzenlendi

İstanbul Ünye Gölcüğez Köyü Derneği ile Ünye merkez Gölcüğez Köyü Mahallesi muhtarlığınca ortaklaşa olarak köy merkezinde düzenlenen Hasat Mevlidi Kuranı Kerim ve mevlidi şerif tilavetiyle başladı.
Fındık Hasat Mevlidi Düzenlendi

İstanbul Ünye Gölcüğez Köyü Derneği ile Ünye merkez Gölcüğez Köyü Mahallesi muhtarlığınca ortaklaşa olarak köy merkezinde düzenlenen Hasat Mevlidi Kuranı Kerim ve mevlidi şerif tilavetiyle başladı.

Ünye’de ilk kez Ünye Merkez Gölcüğez Köyü Mahallesinde bol bereketli bir hasat dönemi geçirilmesi yanında gurbetten gelen ve mahallede yaşayan mahalle sakinlerinin tanışma, dayanışma birlik beraberlik ve kaynaşmasını sağlanması amacıyla Hasat Mevlidi düzenlendi. 

Edinilen bilgiye göre İstanbul Gölcüğez Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Gölcüğez Köyü Mahallesi Muhtarı Tacettin Kaya  ve ihtiyar heyeti üyeleri iş birliği ile  fındık hasadının yaklaştığı bugünlerde bol bereketli bir hasat dönemi geçirilmesi aynı zamanda gurbetten gelen ve mahallede yaşayan mahalle sakinlerinin tanışma birlik beraberlik ve kaynaşmasını sağlanması amacıyla düzenlenen Hasat Mevlidi töreninde 

Konuşan Ünye ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım üreticilere hasada erken başlanılmaması ve kahverengi kokarca ile mücadelede konusunda uyarıda bulundu. 

Erken hasattan yapmaktan kaçınalım diyen Ünye ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım “Bol bereketli ve güzel bir hasat döneminin geçmesini diliyorum. Bilindiği üzere 0-250 rakımda 5 Ağustos 2024 olarak hasat tarihi belirlendi. Fındık erken hasattan lütfen kaçınalım. Çünkü erken hasat kalite ve randıman kayıplarına neden oluyor. Bu doğrultuda bu hassasiyeti göstermenizi istirham ediyorum ”dedi. 

Ünye’de Kahverengi Kokarca ile ilgili farkındalık oluştu diyen Ferda Yıldırım ”Fındıkla ilgili başımızdaki en büyük sıkıntı ki geçen yıl Fatsa ilçemizde büyük sıkıntılara neden olan Kahverengi Kokarca ile karşı karşıyayız. Bununla ilgili 85 Mahallemizde yaptığımız çalışmalar neticesinde bir farkındalık oluştu. Üreticilerimiz bu noktada gerekli mücadeleleri yaptılar. Mücadeleye devam edelim ve bu noktada ilaçlamalarımızı gerçekleştirelim “dedi.

İstanbul Gölcüğez Köyü Yardımlaşma ve  Dayanışma Derneği başkanı Dursun Ali Cınbırtoğlu” Köyümüzde belki de Ünye’mizde hasat mevlidi ilk kez bizim tarafımızdan yapılıyor. Aslında bunu daha şenlikli yapabilirdik ama İsrail’in Filistin saldırıları dolayısı ile bu şekilde daha mütevazı bir program düşündük.  İnşallah önümüzdeki yıllarda bu programımızı devamı gelecek. Birlik  ve beraberlik olsun, bol ve bereketli bir hasat olsun dedik. Aynı zamanda köyümüzdeki insanlar kaynaşsın istedik. Köyümüzün yüzde 80’i gurbette olduğu için insanlar gurbetten geldiğinde hasada başlıyor ve bir birini görmüyor. Biz böyle bir faaliyet yapalım insanlar kaynaşsın istedik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”dedi. 

Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Hasat Mevlidi törenini 3 güne yayıp çeşitli etkinliklerle zenginleştireceğiz diyen Gölcüğez Köyü Mahallesi muhtarı Tacettin Kaya “Programımızı daha değişik yapmayı düşünüyorduk ama Gazze’de yaşananlardan dolayı bunu Kuran’ı Kerimve mevlidi Şerif tilavetiyle taçlandıralım istedik. İstanbul’daki faaliyet gösteren Gölcüğez derneğimiz ve yöneticiarkadaşlarımız bu fikirden bahsettiklerinde çok uygun olur ve bunu Temmuz’un sonu Ağustos’un ilk haftalarında yaparsak çok iyi olur dedik. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız bahçeye girmeden kazasız, belasız dua ile bahçeye yüksek moralle girsinler istedik. Öte yandan hasat öncesi bir moral ve kaynaşma oluyor. Bu hasat mevlidimizin ilki oldu, bundan sonra da devamı gelecek. Bundan sonra ki yıllarda 3 güne yayarak daha geniş kapsamlı bir program planlıyoruz. Bu programdaki diğer amacımız ise gençlerimizin bir birini tanıyıp kaynaşmalarıdır. Bir birlerine sevgi ve muhabbet duysunlar. Dayanışma açısından da çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz ”dedi.

Gölcüğez Köyü Mahallesi Hasat mevlidine Ünye İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Aytekin, Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Kuzu, Ünye ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, Ünye Malmüdürü Mustafa Erdem ve mahalle sakinleri katıldı.




Anahtar Kelimeler : Fındık, Hasat, Mevlidi, Düzenlendi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler