HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 11:02

Bunu yaptırmayana 9 bin 943 TL ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hava kirliliğini azaltmak için başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamasının artık 81 ilde yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Bunu yaptırmayana 9 bin 943 TL ceza

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Uygulaması Yaygınlaşıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hava kirliliğini azaltmak için başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamasının artık 81 ilde yürürlüğe girdiğini duyurdu. Bu sistem sayesinde, egzoz muayenesi yapılmamış araçlar, trafik akışını aksatmadan hızla tespit edilebiliyor.

1 Milyon Araca Ceza Kesildi

Bakanlık, egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçlara yönelik cezalar hakkında bilgi verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Temiz hava ve sağlıklı bir çevre için EGEDES’i ülke genelinde aktif olarak kullanıyoruz. Sistem sayesinde egzoz emisyon muayenesi yapılmamış araçları belirleyerek, hava kirliliğini önlemeyi amaçlıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladık. Daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.

9 Bin 943 TL Ceza

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin denetimlerin etkinliğini artırmayı ve ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmayı hedeflediğini belirtti. Ege, araçların plaka tanıma cihazları sayesinde sabit veya hareket halindeyken tespit edildiklerini ve egzoz emisyon ölçümü yapılmayan araçlara ceza kesildiğini söyledi.

2024 yılı için egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan araçlara uygulanan cezanın 9 bin 943 TL olduğunu belirten Ege, “Son bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü yapılmadan trafiğe çıktığını tespit ettik” dedi.

Ege, araç sahiplerine egzoz muayenesini düzenli olarak yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Ölçüm tarihlerini e-Devlet üzerinden takip ederek ceza almaktan kaçınmalarını öneriyoruz” dedi.

Umut Demir




Anahtar Kelimeler : Bunu, yaptırmayana, 9, bin, 943, TL, ceza

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler