HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 16:12

ANA HEDEF İMAR PLANININ AÇILMASI

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Ana hedefimiz şehrimizdeki imar planının açılmasıdır. İmar planı açıldıktan sonra belirli eksiklikleri tekrar ilgilileriyle değerlendirerek bu sorunu hep beraber çözeceğiz” dedi.
ANA HEDEF İMAR PLANININ AÇILMASI

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Ana hedefimiz şehrimizdeki imar planının açılmasıdır. İmar planı açıldıktan sonra belirli eksiklikleri tekrar ilgilileriyle değerlendirerek bu sorunu hep beraber çözeceğiz” dedi.

Altınordu Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı 2’nci Birleşimi gerçekleşti. Altınordu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında yapılan toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti meclis üyeleri katıldı. 2 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin gelen itirazlar masaya yatırıldı. Şehrin kanayan yarası haline gelen imar planına yönelik yapılan itirazlar CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti Meclis Üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. 

Toplantıda konuşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, hedeflerinin bir an önce imar planının açılması olduğuna vurgu yaparak, “İlimizde 4 yıla yakın bir süredir maalesef mahkemenin imar planını reddetmesi nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşanmıştı. Biz de Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde bu konuyla ilgili olarak çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Ana hedefimiz şehrimizdeki imar planının açılmasıdır. İmar planının açıldıktan sonra belirli eksiklikleri tekrar ilgilileriyle danışarak, konuşarak, dayanışarak bu sorunu hep beraber çözeceğiz” diye konuştu.

“ALTINORDU’NUN KAYBEDECEK 1 DAKİKASI DAHİ YOK”

4 yıla yakın bir süredir imar konusunda ciddi mağduriyetler yaşandığını belirten Başkan Tepe, “Buna sadece özel sektör yatırımı olarak bakmayalım. 4 yıldır maalesef kamu hizmetleri konusunda, kamu binalarının yapımı konusunda da Altınordu çok ciddi zaman kaybetti. Altınordu’nun ve bu şehirde yaşayan hiç kimsenin kaybedecek 1 dakikası dahi yok. Bu konuda tavrımızı açık bir şekilde ifade ediyorum. Çözüme katkı sunmak isteyen herkese açığız. Herkesin fikrine ihtiyacımız var. Ben bilirim değil, biz biliriz anlayışıyla bu şehri dayatarak değil, danışarak yönetmek istiyoruz. İlgili arkadaşlarımızı da bütün programlara dahil etme noktasında da ciddi kararlılığımız var. İmar Komisyonumuza, İmar Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Belediyemize çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLECEK

1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına gelen 77 talebin büyük bölümünün 1/5000’lik imar planıyla ilgili gelen talep olduğuna dikkat çeken Başkan Tepe, “Önümüzdeki hafta içerisindeki Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantımızda da imar planımız geçecek ve en kısa sürede şehrimizde imar yeniden açılmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Mahkemenin verecek olduğu karara her türlü saygımız sonsuz. Ancak biz burada şunu ifade etmek isteriz ki; imar planı zaten bizden önce yapılmıştı, biz bunu hızlandırdık. Yapılan 77 itirazı da zaman kaybı ve yeniden askı süresi olmaması için ilkesel olarak reddediyoruz. Bundan sonraki süreçte gelen talepleri karşılıklı bir anlayış içerisinde değerlendireceğiz” ifadelerinde bulundu.

ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASINA ONAY ÇIKTI

Etüt ve Proje Müdürlüğü kurulmasına ilişkin gündem maddesi de meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Tepe, “İmar Müdürlüğümüzü yeniden yapılandırıyoruz. Sadece görev ve isim olarak değil, fiziki yapısını da revize ediyoruz. Hemşehrilerimizin daha rahat hizmet alabileceği, konforu yüksek, insanların daha az beklediği ve gelen herkesin sorunlarının daha hızlı çözüme kavuşturulacağı yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Şensoy




Anahtar Kelimeler : ANA, HEDEF, İMAR, PLANININ, AÇILMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler