HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ağustos 2024 Salı Saat: 11:29

Altınordu Belediyesi, Emeklilerin Yanında

Altınordu Belediyesi, ekonomik sıkıntılarla boğuşan emeklilere nefes olacak projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı.
Altınordu Belediyesi, Emeklilerin Yanında

Altınordu Belediyesi, ekonomik sıkıntılarla boğuşan emeklilere nefes olacak projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Durugöl mahallesinde bulunan Altınordu Belediyesi’ne ait yapı ve bahçesi, geliştirilen projeyle emeklilerin sosyalleşebilecekleri ‘Emeklihâne’ye dönüştürülüyor.

Çocuklara ve gençlere yönelik hayata geçirdiği çalışmalarla gönülleri fetheden Altınordu Belediyesi, bu kez de yetişkinlerin yaşamına dokunuyor. Altınordu Belediyesi, son yıllarda artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı çeken emeklilere rahat bir nefes aldıracak proje için düğmeye bastı. Durugöl Mahallesi’nde Altınordu Belediyesi’ne ait alanın ‘Emeklihâne’ olarak hizmet vermesi için Belediye Başkanı Ulaş Tepe tarafından özel çalışma başlatıldı. 

İÇERİSİNDE YOK YOK

86 metrekaresi kapalı, 51 metrekaresi yeşil alan olarak emeklilerin faydalanabileceği alan, modern bir şekilde inşa ediliyor. Proje kapsamında alanda; mescit, kütüphane, televizyon, internet, çay ocağı, büfe, oturma grupları ile erkek ve kadın tuvaletler yer alacak. Yerel ve ulusal gazetelerin de günlük olarak takip edilebileceği alanda emekliler hoşça vakit geçirebilecek. Kâr amacı gütmeden faaliyet verecek olan ‘Emeklihâne’, emeklilerin bir nebze geçim sıkıntısından uzaklaşmasına ve sosyalleşmelerine öncülük edecek.

BAŞKAN TEPE İNCELEMELERDE BULUNDU

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, projenin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Ulaş Tepe, “Her alanda kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşamına dokunacak projeleri hayata geçirmek için gayretle çalışıyoruz. Çocuklarımıza, genç kardeşlerimize, annelerimize, babalarımıza, dedelerimize ve ninelerimize, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik süreçten en çok etkilenen kesimimiz hiç şüphe yok ki, emeklilerimiz. Ev kiralarına bile yetmeyen maaşlarıyla hayata tutunmaya ve yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Biz de emeklilerimizin hayatını biraz kolaylaştırmak için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Onların huzur içerisinde yaşamlarını sürdürülebilmeleri için çalışmalarımızı bugün itibariyle başlatıyoruz” diye konuştu.

“YAZIN SERİN, KIŞIN SICACIK BİR ORTAM SUNACAĞIZ”

Başkan Tepe, emeklilerin hoşça vakit geçirebilecekleri muhteşem bir alan kazandırılacağını ifade ederek, “Yıllarca kamuda ve özel sektörde farklı farklı alanlarda hizmet etmiş yurttaşlarımızı çok güzel vakit geçirebilecekleri, keyifli sohbet edebilecekleri, yazın serin, kışın sıcacık muhteşem bir alanı kazandırma heyecanı içerisindeyiz. Durugöl Mahallemizde kullandığımız alanı emeklilerimiz için revize etme kararı aldık. Emeklilerimiz gelip burada rahatlıkla çaylarını, kahvelerini içebilecekler. Ayrıca hem televizyon izleyebilecekler hem internete kolaylıkla erişebilecekler hem de kütüphanesiyle günlük okumalarını yapabilecekler. İçerisinde yer alacak mescitle de ibadetlerini gerçekleştirebilecekler” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK’ÜN ORDU’YA GELDİĞİ TARİHTE AÇILACAK”

Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Başkan Tepe, “Çalışmalar tamamlandığında bu alanı daha verimli kullanmış olacağız. Bahçesiyle, oturma gruplarıyla ve diğer alanlarıyla birlikte tüm emeklilerimizin kullanabileceği bu alanı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize geldiği 19 Eylül günü açacağız. Bu yıl 100. yılını kutlayacağımız bu özel günde projelerimizin açılışını yapacak olmanın heyecanı ve gayreti içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Tepe, kent genelinde emeklilere yönelik çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Muzaffer Şensoy




Anahtar Kelimeler : Altınordu, Belediyesi, Emeklilerin, Yanında

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler