HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ağustos 2024 Salı Saat: 14:53

Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu olan Instagram'ın kapatılamasından bu yana görüşmeler devam ediyor.
Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'ın kapatılmasının ardından devam eden görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, her defasında Instagram'ın Türkiye'nin kanunlarına uyum göstermesi gerektiğini vurguladı ve büyük ihtimalle şartlarının uygulanacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, erişim engelinin beşinci gününde yaptığı açıklamada, META şirketinin savunmasında ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini ifade ettiğini belirtti.

Instagram’ın erişiminin durdurulmasının nedenlerini açıklayan Uraloğlu, kontrolsüz içeriklerin önlenmesi için gerekli adımların atılmasını istediklerini ve bu konuda ciddi bir aşama kaydettiklerini ifade etti. Uraloğlu, "Instagram'ın erişimini neden durdurduk? Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı yapıldı. Karşı tarafa hassasiyetlerimizi anlattık. Burada şunu asla kaçırmamamız lazım; bir şirket düşünün, onun kendi kuralları kadar bizim ülkemizin kanunları var. Bizim bazı taleplerimize 'Şirketimizin kuralları' diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz. Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız. İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar" dedi.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, "Önemli bir aşama kaydettik. Büyük ihtimalle şartlarımızı uygulayacaklar ve biz de Instagram’ı açacağız” diye ifade etti.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Türkiye, ile, Instagram, arasında, anlaşma, sağlandı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler