HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 11:04

MİLLET BAHÇESİ FATSA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer Fatsa’da Millet Bahçesi Projesi inşaat alanı üzerinde incelemelerde bulundu.
MİLLET BAHÇESİ FATSA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer Fatsa’da Millet Bahçesi Projesi inşaat alanı üzerinde incelemelerde bulundu. Milletvekili Özer Fatsa Millet Bahçesi Projesinin sadece Fatsalıların değil tüm bölge insanın istifade edebileceği güzellikte bir proje olacağının altını çizdi. 

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer İl Başkanı Selman Altaş, İlçe Başkanı yasin Sarıçiçek, önceki ilçe Başkanı İsa Yüksel ile birlikte Millet Bahçesi Projesi İnşaatı alanı üzerinde Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve teknik ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

“MİLLET BAHÇESİ SADECE FATSA'NIN DEĞİL BÖLGENİN BİR PROJESİ OLACAK”

Yapılan inceleme sonrası ilk açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Millet Bahçesi Projesinin bölgenin en önemli yaşam alanlarından biri olacağını belirterek, “Toplamda altyapı yatırım maliyeti 50 milyon lira olan Millet Bahçemizde Sayın Bakanımızın destekleriyle 30 milyon liralık bir kaynağı altyapıda tamamlanmış olduk şimdi son 10 gün önce Sayın Bakanımızın 20 milyon liralık daha kaynak aktarmasıyla birlikte altyapı çalışmalarına hız verdik. İnşallah ivedi bir şekilde bu yıl içerisinde altyapı çalışmalarını tamamlayıp 2025 yılı içerisinde inşallah üstyapı çalışmalarının yatırıma alınması için yine Sayın Bakanımızın desteklerini alıcaz ben şehrimizin belki de Ordu’muzun en önemli yaşam alanlarından biri olacak olan Fatsa Millet Bahçesine bu zamana kadar sağladığı desteklerden dolayı Sayın bakanımıza teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Bu sadece Fatsa'nın bir projesi değil bu bölgenin bir projesi olacak, Karadeniz sahil yolunun bir projesi olucak, çalışmalarımıza tam gazla devam ediyoruz.” dedi. 

“50 MİLYONLUK YATIRIMLA BURANIN ALTYAPISI BİTMİŞ OLACAK”

Millet Bahçesi Projesi ile İl Başkanı Selman Altaş’ın da teşekkür konuşmasından sonra söz alan AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer ise Millet Bahçesi Projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yıllardaki en önemli projelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Millet Bahçeleri vatandaşlarımızın şehirlerde, ilçelerde konforlu yaşam alanına sahip olabilmesi için, nitelikli vakit geçirmeleri için en öncelik verilen projelerin başında geliyor. Bu anlamda Fatsa'mız çok şanslı. Fatsa'mızın yaklaşık 100 dönümlük bir arazisinin içerisine inşallah çok kapsamlı bir Millet bahçesi yapılıyor. Tabii buranın avantajı yan tarafta öğrenci yurtlarının olması yani yüksek öğretim öğrencilerimizin de çok rahat bir şekilde kullanabilecekleri bir alana sahip olması. Buradaki kıraathaneler diğer yaşam alanları tüm Fatsalı hemşerilerimizin, Ünyeli, Ordulu hemşerilerimizin de istifade edebileceği bir alan. Seçim sürecinde dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un desteğiyle yaklaşık 30 milyonluk bir yatırımla buranın altyapısıyla ilgili ilk projeyi başlattık. Yaklaşık 10 gün önce de Sayın Bakanımıza bu altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili 20 milyonluk bir ilave bütçenin talebinde bulunduk. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. 50 milyonluk yatırımla buranın altyapısı bitmiş olacak. İnşallah 2025 yılında da üst yapısıyla ilgili hızlı bir şekilde projenin takipçisi olacağız. Burası bittiği zaman gerçekten Fatsa'nın çehresi değişecek. Ben kıymetli belediye başkanımıza buranın hızlı bir şekilde yapılmasındaki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muzaffer Şensoy





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler