HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 16:33

“Benim cibilliyetimle ilgili bir sıkıntım yok”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen milli yas nedeniyle kendilerini ve diğer eleştirmenleri hedef alan açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
“Benim cibilliyetimle ilgili bir sıkıntım yok”

 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen milli yas nedeniyle kendilerini ve diğer eleştirmenleri hedef alan açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda,  eleştiri yapanları  'cibilliyeti bozuk' olarak nitelendirirken, "Biz sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik," demişti.  Adıgüzel, yaptığı açıklamada dedesinin 1917'de Kop Dağı'nda şehit olduğunu belirterek, "Benim dedem, senin dedenin yaşadığı Kop Dağı'nın kuzeyindeki coğrafyayı savunurken, senin dedelerini korumak için şehit oldu" dedi.

Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkına hakaret etmesini eleştirerek açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“İsrail’in Ortadoğu’da uyguladığı devlet terörüne Erdoğan’ın da katkısı var. Hem eş başkanı olduğu BOP projesi kapsamında İsrail’i çıkarları noktasında Batı ile işbirliği yaptı hem de İsrail’e ticaret ile lojistik desteği sağladı.

İsrail’in yaptığı zulmün bir parçası da Erdoğan’ın politikaları. Erdoğan kendi çevresinden de ciddi eleştiri alıyor. Şimdi oradaki mahcubiyetini eksiğini yas ilan ederek, bir gece ansızın geliriz gibi abartılı cümlelerle gidermeye, kendi tabanını toparlamaya çalışıyor.

Ben senin kendi tabanına yönelik siyasetin için yas ilanını kabul etmek zorunda mıyım?

Bunu kabul etmediğini dile getiren insanlara “cibilliyetsiz” diyor. Bizim cibilliyetimizde sıkıntımız yok.

Sayın Erdoğan ben sana cibilliyetimi söyleyeyim:

Dedem 1917’de Erzurum’la Bayburt arasında Kop Dağı’nın güneyinde şehit oldu. Ne için şehit oldu biliyor musunuz? Kop Dağı'nın kuzeyindeki bölgede yerleşen senin dedelerini korumak için şehit oldu.Benim cibilliyetimle ilgili bir sıkıntım yok.Bu ülkenin cumhurbaşkanının kendi halkına topyekûn hakaret etmedi bir yana, cibilliyetimizi sorgulayacak adamın önce böyle bir öz hikâyesi olacak.O nedenle bu ülkenin çoğunluğu olan ve senin gibi düşünmeyen insanlarına “soyu belli olmayan” şeklinde hakaret edemezsin.Bu halk Erdoğan’ı kendisine hizmet etsin diye getirdi, kendisine hakaret etsin diye değil.Bir ülkeyi yöneten kişinin halkına hakarete ettiği dünyada görülmüş bir şey değildir. Kendi şahsıma aynen iade ediyorum.


Bahar Balcı




Anahtar Kelimeler : “Benim, cibilliyetimle, ilgili, bir, sıkıntım, yok”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler