HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ağustos 2024 Cuma Saat: 11:43

3+1 Sistemine Karşı Tepki

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada 3+1 sisteminin aile birliğini olumsuz etkilediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
3+1 Sistemine Karşı Tepki

Zengin, 7433 sayılı Kanun ile 2023 yılında sözleşmeli personelin büyük bir kısmının kadroya geçirildiğini, ancak aynı kanunla getirilen düzenlemelerin personelin 3 yıl boyunca sözleşmeli pozisyonda çalışmasını zorunlu kıldığını belirtti. Bu durumun, sözleşmeli istihdamı yaygınlaştırarak kamu sektöründe asıl istihdam modeli haline getirdiğini ifade etti.

Zengin, sözleşmeli kamu çalışanlarının 4 yıl boyunca ailelerinden ayrı kalmak zorunda bırakıldığını ve yer değiştirme gibi temel haklardan mahrum kaldıklarını dile getirerek, Türk Sağlık-Sen olarak 3+1 uygulamasına karşı olduklarını belirtti. Ayrıca, kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli ve mevsimlik gibi güvencesiz istihdam modellerinin kaldırılması gerektiğini savundu. Tüm kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi gerektiğini ve devletin asli ve sürekli görevlerinin 4/A’lı, güvenceli memurlar eliyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Zengin, ülkemizde yarınından endişe eden, tayin, terfi ve aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisinin dahi kalmaması gerektiğini ve güvencesiz çalışma modellerinin kamu istihdam sisteminden tamamen çıkarılması gerektiğini ifade etti.

MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : 3+1, Sistemine, Karşı, Tepki

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler