HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ağustos 2024 Cuma Saat: 12:15

Giresun Fındığına Yüzde 10 Zam Talebi

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Giresun fındığına 2 lira değil, Levant kaliteden en az yüzde 10 oranında fazla fiyat verilmelidir" dedi.
Giresun Fındığına Yüzde 10 Zam Talebi

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı fındık taban fiyatlarının maliyetleri karşılamadığını ve üreticiyi mağdur ettiğini belirtti. Gezmiş, Levant kalite fındık için belirlenen 130 TL ve Giresun kalite fındık için belirlenen 132 TL'nin yetersiz olduğunu ifade etti.

CHP’li Gezmiş, hükümetin fındığa maliyetin altında 130 lira vermesinin büyük haksızlık olduğunu bir kez daha dile getirerek, "Bu hak gaspı yetmezmiş gibi bir de kalitesi dünyaca bilinen Giresun fındığına 2 lira fark verilmesi üreticiyi mağdur etmiştir. Dünyaca ünlü, AB tescilli, 54 randımanlı, lezzeti kalitesi üstün olan Giresun fındığına 2 lira değil, Levant kaliteden en az yüzde 10 oranında fazla fiyat verilmelidir" ifadelerini kullandı.

130 lira olarak açıklanan rakam karşısında üretici kara kara düşünürken iktidar temsilcilerinin tatminkar açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Gezmiş şunları söyledi:

"Her geçen gün artan girdi maliyetleri ile diğer etkenleri göz önüne alarak taban fiyatın en az 160 lira olması gerektiğini savunduk ve son güne kadar arkasında durduk. Buna rağmen yine bildiklerini okuyup dört gözle hasadı bekleyen üreticiye 130 lirayı reva gördüler. Giresun kalite fındığa da sadece 2 lira fark verdiler. Bahçeye giren üretici şikayetçi, üretici mağdur. Tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Hal böyleyken Cumhur İttifakı temsilcileri açıklanan rakamları güzelleyip, memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Amaçları, üreticiye ölümü gösterip sıtmaya razı etmek."

Muzaffer Şensoy




Anahtar Kelimeler : Giresun, Fındığına, Yüzde, 10, Zam, Talebi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler