HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 16:11

Kredi kartı kullananlara kötü haber!

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Kredi kartı nakit avans faiz oranlarının artmasıyla vatandaşın ödemesi gereken faiz tutarı da artacak
Kredi kartı kullananlara kötü haber!

Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar, vatandaşların kredi kartlarına daha fazla yönelmesine yol açtı ve kart kullanım oranları son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Artan kredi talebini kontrol altına almak amacıyla Merkez Bankası, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle kredi kartı nakit avans işlemlerinde uygulanan akdi faiz oranını %4,42'den %5'e yükseltti.

HERKESTEN O PARA KESİLECEK

Ekonomistler, seçimlerin ardından mevcut ekonomi yönetiminin daha sert önlemler alacağına dair beklentilerini dile getirirken, kredi kartı faiz oranlarındaki bu artışın kullanıcıların aleyhine olacağını öngörüyor. Kredi kartı nakit avans faiz oranlarının artması, vatandaşların ödemesi gereken faiz yükünün de artması anlamına geliyor.

Özellikle yüksek enflasyon ve artan kira bedelleri karşısında, birçok vatandaş geçimlerini sağlamakta zorlanarak kredi kartlarına başvuruyor. Bu durum, kredi kartlarından nakit çekim yapmak zorunda kalanların, yıllık bazda %100'e yakın faiz ödeyerek son yılların rekor seviyelerine ulaşmasına neden olacak.

Kamusonhaber




Anahtar Kelimeler : Kredi, kartı, kullananlara, kötü, haber!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler