HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Ağustos 2024 Salı Saat: 13:31

“Şiddet Artışı Kabul Edilemez”

Türk Sağlık-Sen, son bir hafta içinde Türkiye genelinde onlarca 112 sağlık çalışanının saldırıya uğraması üzerine basın açıklaması düzenledi.
“Şiddet Artışı Kabul Edilemez”

 Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin,  yaptığı açıklamada sağlık kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artışına dikkat çekti ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Zengin, sağlık çalışanlarının her gün şiddetle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Gün geçmiyor ki sağlık kurum ve kuruluşlarında bir şiddet vakası yaşanmasın. Her gün gazetelerde boy gösteren bu şiddetin bir an önce durdurulması gerekmektedir. 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımız, paramedikler ve şoförler her gün şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Şiddetin hiçbir mazereti olamayacağını ifade eden Zengin, "Görev başındaki sağlık çalışanına saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar kabul edilemezdir" şeklinde konuştu.

Zengin, şiddet olaylarının sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını talep ederek, sağlıkta şiddetin artık rutin hale geldiğini ve bu sorunun çözümü için tüm ilgili tarafların adım atması gerektiğini belirtti. Şiddet uygulayanlara verilen cezaların artırılması gerektiğini vurgulayan Zengin, "Çalışanların güvenliğinin sağlanması ve caydırıcı olması için cezalar artırılmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır" dedi.

Son olarak, Türk Sağlık-Sen olarak sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını ve her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden Fatih Galender Zengin, bu konuda gerekli önlemlerin bir an önce alınması çağrısında bulundu. 




Anahtar Kelimeler : “Şiddet, Artışı, Kabul, Edilemez”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler