HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 10:35

Atakan Akça'dan Lütfü Bayraktar'a Sert Tepki

Lütfü Bayraktar’ın 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Atakan Akça, “Siz kime hizmet ediyorsunuz?” dedi.
Atakan Akça'dan Lütfü Bayraktar'a Sert Tepki

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar'ın fındık alımıyla ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Bayraktar'ın, TMO'nun 45 gün içerisinde yapacağı ödeme taahhüdüne karşılık Fiskobirlik'in 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Akça, bu yaklaşımın üreticilerin mağduriyetine yol açabileceğini belirtti.

Akça, Bayraktar'ın Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TMO'nun ödeme süresi hakkında neden sessiz kaldığını sorgulayarak, "Sayın Lütfi Bayraktar, siz zannediyorum AK Parti milletvekili olduğunuzu unuttunuz. TMO Tarım Bakanlığı'na bağlı, Tarım Bakanlığı da hükümete bağlı. Siz de hükümetin bir milletvekilisiniz. TMO 45 gün ödeme süresi açıkladığında buna niye tepki göstermediniz? Bu durum, serbest piyasada fındık fiyatlarının düşmesine ve üreticilerin mağdur olmasına yol açacaktır niye demediniz?" şeklinde konuştu.

Akça, Bayraktar’ın Fiskobirlik adına yaptığı açıklamaların etik olmadığını belirterek, "Fiskobirlik başkanı olarak 24 saatte ödeme yapacağız diye niçin açıklama yaptınız? Siz kime hizmet ediyorsunuz? Üreticiye mi, Fiskobirlik’in kurumlarına mı yoksa tekelci firmaların işbirlikçilerine mi?" diyerek Bayraktar'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Akça, TMO'nun açıkladığı 45 günlük süreye Bayraktar'ın ilk önce tepki göstermesi gerektiğini vurguladı. "Çünkü hep fındığı en iyi ben bilirim, fındığın profesörü benim diyorsunuz ya, önce sizin müdahale etmeniz gerekirdi. Siz üreticiyi savunmak zorundasınız, ancak şu an yaptığınız açıklamalarla üreticinin yanında değil, başka çıkarların peşinde gibi görünüyorsunuz." dedi.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Atakan, Akça'dan, Lütfü, Bayraktar'a, Sert, Tepki

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler