HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 10:47

“Üniversite Çalışanlarının Tayin ve Becayiş Sorunu Çözülmeli”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, üniversite çalışanlarının uzun süredir mahrum kaldığı tayin ve becayiş haklarının acilen verilmesi gerektiğini vurguladı.
“Üniversite Çalışanlarının Tayin ve Becayiş Sorunu Çözülmeli”

Zengin, üniversite çalışanlarının en temel haklarından biri olan tayin ve becayiş haklarının sağlanması için uzun süredir mücadele ettiklerini belirterek, çözüm olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bir Atama ve Nakil Yönetmeliği çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Şubat ayında YÖK tarafından başlatılan çalışmaların, idari personelden becayiş talebi olanların dilekçelerinin üniversiteler aracılığıyla toplanması ile ilk adımını attığını belirten Zengin, bu adımın önemli olduğunu ancak yaz aylarındaki tayin döneminde bu düzenlemenin hala hayata geçmemiş olmasının kamu açısından büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Zengin, YÖK'ün bir an önce bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparak becayiş taleplerini hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mazeret ve eğitim tayinleri ile ilgili gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Zengin, tüm üniversitelerdeki idari çalışanların bu temel haklara kavuşmasının sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Üniversite çalışanlarının aile, eğitim ve sosyal hayatlarını olumsuz etkileyen ve geleceğe yönelik plan yapmalarını engelleyen kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini söyleyen Zengin, Türk Sağlık-Sen olarak YÖK ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini ve bu sürecin bir an önce tamamlanması için tüm platformlarda mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

MEHMET EMİN DANIŞ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler