HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 14:18

MUTLU BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun 1 Nisan-31 Temmuz arası yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.
MUTLU BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dört aylık değerlendirmede borç da ödediklerini belirten Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, “Geçmiş dönemden aldığımız borçları da işlerimizi aksatmadan ödüyoruz. Belediyemizi teslim aldığımızda 18.413.522,16 olan borcumuzu 16.324.421’e düşürdük. 568.286 TL kredi ödemesi yaptık.” dedi.

Hizmette aksama olmayacak

Seçim öncesi verdiği sözleri unutmadığını belirten Coşkun, “Seçim öncesi verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Dört aylık yaşanmışlık bunun göstergesi oldu. Halkın talepleri belirleyicidir. Çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere yönelik çalışmalara yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Gürgentepe’de yol mağduriyeti yaşanıyor, hızla gidermeye çalışıyoruz. Her mahalle evimiz, vatandaşlar da kardeşimiz anlayışıyla çalışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yaptığı açıklamadan sonra dört aylık çalışmaları hakkında da şunları söyledi:

“Gürgentepe Belediyesi Olarak

1 Nisan’dan 1 Ağustos’a Kadar Neler Yaptık?

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilgili personellerle ilçemizin her noktasını gezerek ihtiyaçlarımızı belirledik.

Mali Hizmetler Müdürlüğü ile belediyemizin mali durumu istişare ettik ve personel toplantısı yapılarak görev tanım ve değerlendirmeler yaptık.

İlçemizin birinci önceliği olan temizliğe büyük önem vererek ilçemizin kirli ve bakımsız görüntüsünün önüne geçtik. Çocuklarımız için sağlıksız olan parklardan bütün ara sokaklara, yürüyüş yollarımıza ve caddelerimize önem vererek yıkama çalışmaları yaptık, düzenli olarak da yapmaya devam ediyoruz. Her mahallemize çöp alma günü belirledik. Böylelikle mahallelerimizden düzenli çöp alınmasını sağladık. İbadethanelerimizin temizliğini ve çevre bakımı yaptık.

Eskiyen ve çöp sularını sızdıran bütün konteynerleri yenileri ile değiştirerek çevreye verilen rahatsızlığın önüne geçtik.

Yine ilçemizin görüntüsüne önemli katkısı olduğuna inandığımız güzel görünümlü ağaç ve çiçekleri her noktaya ekerek ilçemizin güzelliğini üst seviyelere taşıyacağız. Birçok ağacımızı ektik baharda ekmek üzere çeşitli çiçek tohumlarının siparişini verdik.

Güzel ilçemizi hak ettiği güzelliğe kavuşturmak ve gelen misafirlerimizin akıllarında ilçemizin görselliğinin kalması için çalışmalarımız devam ediyor.

Her hafta sonu farklı bir mahalle ziyareti yaparak vatandaşlarımız ile birlik beraberlik içinde olmaya özen gösteriyoruz. Perşembe günlerini esnaflarımıza, pazarcılarımıza ve vatandaşlarımıza ayırıyor, her birinin sorununu bizzat kendilerinden dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Hemen her mahallemizde yol çalışmaları yaparak yollarımızı daha rahat kullanılır hale getirdik, kısıtlı imkanlarımızla daha çok yol düzenlemesi yapmak için gayret ediyoruz.

İlçemiz adına çok önemli bir hizmet olan “Doğal Gaz” için çalışmalarımızı sürdürerek yer tahsisi ve gerekli bütün altyapı çalışmalarını büyük bir titizlikle yaptık, onay sürecinden geçirdik. Şu anda inşaat ve imalat ihalesi sürecinde olup ihale sonuçlanır sonuçlanmaz çalışmalar ilçemizde başlayacaktır.

Önemli sayıda vatandaşımıza iş imkanı sunmak adına tekstil firmasına yer tahsisi sağladık.

Hıdırellez

Biz göreve geldiğimizde Hıdırellez şenliklerimize kısa bir süre kalmıştı. Hıdırellez şenliklerimizin bütün çalışmaları aylar öncesinden yapılması gerektiğinden geniş kapsamlı bir şenlik yapamamamıza rağmen ilçemizde coşku ve eğlence ile geçen bir şenlik oldu.

Halk oyunları, semah gösterisi bando ekipleriyle görsel bir şölen yaşadık, farklı sanatçılar ile birlikte kutlama yaptık.

Hıdırellez’in ilçemiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple her geçen yıl üstüne çok şey katarak ilerleyeceğimiz programlar hazırlayacak, esnafımızın yüzünü güldürecek ve vatandaşlarımıza keyifli anlar yaşatacağız.

Muhtarlarımızla ve Esnaflarımızla Toplantı

Muhtarlarımızla ve esnaflarımızla bir araya gelerek her mahallemiz hakkında bilgi aldık. Bizlerde muhtarlarımıza belediyemizin iş ve işleyişi hakkında bilgilendirme yaptık. Mahallelerimizin eksiklerini belirleyerek ilgili birimlerle istişare ettik, çalışmalarımızı başlattık.

Her mahallemize ziyaret gerçekleştirdik

Her mahallemizin sorununu yerinde inceledik. Mahallelerimizi gezerek vatandaşlarımız ile buluştuk. İlgili personellerimiz ile notlarımızı alıp yapılacak işlerimizi belirledik. Belediyemizin imkanları doğrultusunda mahallelerimizin bütün sorunları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kültürel Etkinlikler Yaptık

Belediye Sosyal Tesisimizde farklı zamanlarda canlı müzik eşliğinde eğlence düzenleyerek vatandaşlarımızın eğlenceli vakit geçireceği bir zemin oluşturduk.

Her ay Sinema günleri yaparak farklı birçok vatandaşımızın bir arada keyifli vakit geçirmelerini sağladık.

Birçok yerden güzel tepkiler almamızı sağlayan açık hava sineması kurarak ilçemize farklılıklar getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

Gençlerimizi bir arada tutmak adına herhangi bir spor programı olduğunda (Futbol, Voleybol vs.) Belediye Sosyal Tesisimizde izleme alanları oluşturduk.

Gençlerimiz ile birlikte Kitap Okuma Kulübü kurarak okuma, anlatma pratikleri yaptık. Okuduğumuz kitap üzerinden sohbet ederek kendini ifade yeteneklerine katkı sağladık. Her ay bir kitap etkinliğimizin gençlerimize büyük katkıları olacağına inanıyor ve bu etkinliğimizi önemsiyorum.

Ayrıcalıklı Kesimlerimiz

Çocuklarımız, Yaşlılarımız, Engellilerimiz

Her ay farklı bir mahallemizden yaşlı vatandaşlarımız ile bir araya gelerek kahvaltı programı düzenledik.

Okullarda çocuklarımıza süt ve meyve dağıtarak sağlıklı beslenmelerine katkı sağladık ve çocuklarımıza özel tiyatron gösterimi yaptık.

Kitap Bağış Kampanyası düzenleyerek ilçemizdeki her yaştan gencimize ve vatandaşımıza hitap edecek bir kütüphane kurma hazırlığı yaptık.

Gerekli görüşmeleri sağlayarak birçok müzik aleti aldık ve birçok alanda kurslar açarak gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayacağız.”

Temin Edilen Müzik Aletleri: Keman, gitar, bağlama, org, kajun (kanun olmasın)

Belediye Mali Durum Bilgisi

Belediyemize ekstra kazanç getirebilecek çalışmalar hazırlıyoruz. Belediye Düğün Salonumuza personel desteği ve artık malzemelerimiz ile kurduğumuz kantinden maliyetsiz bir gelir kaynağı elde ettik ve her düğünden verimli bir kazanç sağlıyoruz. Belediye Sosyal Tesisimizde kahvaltı servisi başlatarak, gözleme gibi ürünlerin satışını sağlayarak kazancımızı yükselttik.

Belediyemizi teslim aldığımızda 18.413.522,16 olan borcumuzu 16.324.421’e düşürdük. 568.286 TL kredi ödemesi yaptık.

Belediyemizin her bir kuruşunu savurganlık etmeden özen ve dikkatle ilçemize hizmet etmek için kullanıyoruz. Belediyemize yeni gelir kapıları sağlayarak daha fazla hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Belediye bütçemiz yeterli olmadığından birçok Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile görüşmeler sağlayarak ilçemize farklı hizmetler alanında ve mazot desteği konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Çalışmayan araçlarımızı görüşme sağladığımız Ankara Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve kendi belediye imkanlarımızla tamir ettirdik.

Mahallelerimizdeki Çalışmalarımız

Birçok mahallemizde yol bakım ve onarım çalışmalarımız devam ederken Işıktepe mahallemizde meydana gelen sel felaketi sebebiyle çalışmalarımız bir süreliğine aksaklık göstermiştir ve Işıktepe mahallemizde meydana gelen zararların yaralarını sarmak adına çalışmalarımız uzun süre orada devam etmiştir. Mahallemizin sorununu çözdükten sonra farklı mahallelerimizde programlarımızı yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Her adımı özen ve titizlikle attığımız bu süreçte; ilçemizin mahalle çokluğu ve bazı mahallemizin büyüklüğünden kaynaklı olarak kısa sürede hızlı adımlar atamamaktayız. Hem belediye maddi durumu hem personel eksikliğimizden dolayı aynı anda farklı mahallelerde çalışma yapamıyoruz. Bu sebeple yirmi üç mahallenin yol çalışmaları biraz zaman alacak bir süreçtedir. Sizlerden ricam biraz sabır göstermeniz ve empati yapmanızdır. Bilmenizi isterim ki bizim dönemimizde ayrımcılık olmadan bütün mahallelerimizde büyük bir önem ve gayretle çalıştık, çalışacağız.

Hedef Gürgentepe halkını memnun etmek

Halkçı belediyecilik anlayışımız gereği, her mahallemiz bizim evimiz, her bir vatandaşımız bizim kardeşimizdir. Amacımız Gürgentepe halkını memnun etmektir. Bunu başarmak için tüm olanakları zorlayacağımız bilinmelidir. Planlamamızı acil olanlardan başlayarak tamamlayacağız. Yolun başındayız, dört ayda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun. Hizmette mola olmayacak.

Gürgentepe’de ayrımcılık, dışlanmışlık olmayacak. Eleştirilere, önerilere açığız, açık olamaya devam edeceğiz. Birlikte başaracağız.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : MUTLU, BİR, GELECEK, İÇİN, ÇALIŞIYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler